Karaman’da sağlık yatırımları hız kesmeden devam ediyor.
Son yıllarda her alanda olduğu gibi sağlık alanında da Karaman’da yatırımlar hızla devam ediyor. Bu kapsamda 2009 yılında çalışmalarına başlanan Karaman Devlet Hastanesi de Aralık ayı içerisinde hizmete açılıyor.
Karaman’da yapılan ve yapımı devam eden sağlık yatırımları ile ilgili bir basın açıklaması yapan AK Parti Karaman Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı hemşerimiz Lütfi Elvan, sağlık yatırımları hakkında detaylı bilgiler verdi.
Elvan açıklamasında;
- Karaman Devlet Hastanesi yeni binası % 100 tamamlanmış olup geçici kabul için verilen 2 aylık süre 10 aralıkta dolmaktadır. Müteakiben sağlık hizmeti verilmek üzere taşınmaya başlanılacaktır. Halen hasta yatakları, mobilya, mefruşat ve tıbbi cihazların yerleştirilme işlemleri devam etmektedir.    Hastanemizde tek kişilik 140, çift kişilik 60 oda bulunmakta olup, gerektiğinde bu 140 tek kişilik oda iki kişilik olacak şekilde tasarlanmıştır. Hastanenin hizmete girmesi ile, mevcut üç hastanenin vermiş olduğu hizmetten daha iyi hizmet veren bir hastane  Karaman'a kazandırılmıştır.  
                       
-Ayrancı 6 Hekimli Aile Sağlığı Merkezi Binası TOKİ tarafından yapılmaktadır. Fiziki olarak % 50”si tamamlanmış olup, çalışmalar devam etmektedir. Ayrancı beş yataklı İlçe Entegre Hastanesi binasının projelendirme çalışmaları tamamlanmış olup, ihale çalışmalarına başlanacaktır. 
-Ermenek 5-6 hekimli Aile Sağlığı ile Toplum Sağlığı ve Lojman yapımı işinin ihalesi yapılmış olup, 17.07.2013 tarihinde inşaata başlanmıştır. Proje kapsamında; içinde 6 hekimin çalışabileceği Aile Sağlığı Merkezi, Toplum Sağlığı Merkezi ve 6 adet Lojman bitişik nizam olarak yapılacaktır. İnşaatın % 20”si Fiziki olarak tamamlanmıştır. 10.07.2014 tarihi itibari ile inşaat tamamlanması planlanmıştır.
- Kazımkarabekir Entegre ilçe hastanesi yapımı işi ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı’ndan arsa devri için onay alınmış, İl Özel İdaresi tarafından arsa işlemleri  tamamlanmış olup, projelendirme çalışmaları devam etmektedir.

-  Sarıveliler Entegre İlçe Hastanesi Deprem Güçlendirme Tahkik ve Ek Bina İnşaatı işi için Proje ve yapılacak maliyet hesaplamaları yapılmış olup,  ihale süreci devam etmektedir.   Aralık ayı içerisinde ihalenin gerçekleştirilmesi planlanmıştır.
-Ermenek Devlet Hastanesi Deprem Güçlendirme Tahkik ve Ek Bina İnşaatı işinin   proje çalışmaları tamamlanmış olup, ihale süreci devam etmektedir.  

-Başyayla Aile Sağlığı Merkezi ve Lojman yapım işi proje çalışmaları tamamlanmış olup, ihale süreci devam etmektedir.  
Projelerin Karaman için hayırlı olmasını diler, başta Sağlık Bakanlığımız olmak üzere, projenin hazırlanmasında emeği geçen İl yöneticilerimize ve personellerine teşekkür ederim,” dedi.