Türk halkının ’Asker saati’ olarak kolundan düşürmediği Casio dünyanın ilk radyo ve GPS dalgalarıyla kendini güncelleyen saatini Türkiye’de tanıttı.

Dünya saat devi Casio’nun Türkiye pazarında satışına büyük önem verdiği yeni modellerinin birinden ilginç özellikleri ön plana çıkıyor.

Casio’nun yeni ürünlerinin toplantısında konuşan Ersa Saat Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ergün, Casio’nun Türk halkının günlük hayatında yıllardır önemli bir yeri tuttuğunu belirterek, “Sünnet düğünlerinden nişan törenlerine, nikah masasından asker uğurlamasına kadar kolumuzdan hiç düşürmedik” dedi.

Casio’nun Türkiye’de algısının saat olmaktan çok daha farklı anlamları olduğunu belirten Ergün, “Şimdi yeni bir adım atarak radyo sinyalleri ve GPS verilerini buluşturan dünyanın ilk hibrid saatini yine dünyayla birlikte Türkiye pazarına sunuyoruz. Casio’nun yıllardır uyguladığı satış stratejisinde Türkiye’nin ayrı bir yeri var. Casio’nun Türkiye’ye verdiği önemi bu toplantıda da görmek mümkün” şeklinde konuştu.

150 MİLYON ADET SATAN SAAT

Casio 1980’li yıllarda geliştirdiği dünyanın ilk elektronik saati ile yakaladığı satış başarısına dikkat çeken Ergün, “Dünyanın en fazla satan saatini üreten Casio, 150 milyon adet satışla kırılması zor bir rekora imza attı. Dünyada iki grup saat var. Bunlardan biri İsviçre saatleri, diğeriyse Casio saatleri. Casio, dünyada bir saat türü ile anılan tek markadır. Böylesine önemli bir markanın yeni ürünlerini dünyayla aynı anda Türk pazarına sunmaktan mutluyuz” diye konuştu.

DÜNYA VE TÜRK SAAT PAZARI HAREKETLİ

Ergün Türk saat piyasasının dünyanın en hareketli mecrası olduğunu belirterek şunları söyledi: "Dünya saat sektörü 60 milyar dolarlık bir pazara sahip. Casio’nun pazardaki payı 3.3 milyar dolar. Türkiye pazarı; yıllık ithalat hacmi adet bazında 13.5 milyon adet. Tutar bazında 1 milyar dolar. 13.5 milyon adetin 3.5 milyon adeti uluslararası markalı modellerden oluşuyor. 10 milyon işporta saati. 3.5 milyon markalı saatin 600 bini Casio markalı saatler oluşturuyor.

2015 SAAT YILI OLACAK

Bu yıl Türkiye yeteri kadar büyümedi. Önümüzdeki yıl pazarın büyümesi, ülkenin büyümesiyle alakalı. Yüzde 4 beklendi var. Ama biz Ersa olarak yüzde 10’un altına düşmeyiz. Piyasa çok dinamik. Burada tanıtmadığımız ama pazar için çok yeni ürünlerimiz var. Rakip markalardan Pazar payı alacağız.

GSM OPERATÖRLERİ GERÇEĞİ GÖRDÜ

GSM operatörlerinden akıllı telefonlarla bluetooth özelliği, cep telefonu pazarlarında da saat satılmasına neden olacak. Bunun verimliliği de bizim için önemli.

Akıllı telefon satan noktalar, telefonla iletişimi sağlayan ürünler de satmak zorunda. Bizim ürünlerimiz de onların ilgisini çekiyor. Yeni bir satış kanalı oluşacak".