FARO, Sanal Gerçekliğe (VR) hazır Faro Scene 7.1 yazılımının tanıtımını gerçekleştirdi. Faro Scene 7.1 adındaki yazılım, ayrıntılı fotoğraf dokularının entegrasyonuyla etkileyici bir VR deneyimi sunacak.

Ürün tasarımı, inşaat BIM/CIM ve kamu güvenliği ve adli tıp alanında dünyanın en güvenilir hizmet kaynaklarından olan FARO, Sanal Gerçekliğe (VR) hazır Faro Scene 7.1 yazılımının tanıtımını yaptı. Faro Scene 7.1, ayrıntılı fotoğraf dokularının entegrasyonuyla etkileyici bir VR deneyimi sunarken, bir nesnenin yüzey ayrıntılarını alma ve 3 boyutlu tarama verilerini görüntüleme konusunda gerçek zamanlı üretiliyormuş etkisi oluşturduğu bildirildi.

Scene 7.1, kullanıcıların tüm projeyi görüntülemelerine imkan sağlarken, yani kullanıcı, uyumlu bir VR kulaklık-mikrofon seti kullanarak ofisindeki veya iş istasyonundaki sandalyesinin konforunda ilgili taramaların tüm aralığını 3 boyutlu tam sanal gerçeklikte görüntüleyebiliyor. Bu da yararlı kullanım düzeyini büyük ölçüde yükseltiyor ve mimarlık, mühendislik ve inşaat profesyonelleri, kamu güvenliği ve adli tıp uzmanları ve ürün tasarımcıları hazır belgeleri değerlendirirken, suç veya kaza mahallerini yeniden canlandırırken veya tasarım planlarını optimize ederken gerçekliği hızlı şekilde simüle etmesine ve karşılaştırmasına imkan vererek proje döngü sürelerini kısaltıyor.

Global Construction BIM-CIM Eş Başkanı Andreas Gerster konu ile ilgili değerlendirmesinde şu ifadelere yer verdi: "Yüksek katma değerli VR kabiliyetlerinin ve özelliklerinin gerçeklik yakalama ürünlerimize entegre edilmesi için belirlediğimiz takvimi sürekli öne çekmeye çalışıyoruz. Bu, son bir yıl içinde FARO tarafından bu alanda gerçekleştirilen üçüncü temel tanıtım oldu ve müşterilerimizin gerçek zamanlı, simüle edilen gerçek dünya bilgilerine erişmelerini ve sanal bir proje ortamında etkileşim sağlamalarını kolaylaştırarak planlama süreçlerini daha somut ve hataya daha az müsamaha gösterir hale getireceğimize inanıyoruz".