Bursa’nın sanayiden vazgeçmesinin mümkün olmadığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, çevre ve insan sağlığı konusunda denetimleri tavizsiz sürdüreceklerini, Bursa’yı sanayisi ve tarımıyla örnek bir il haline getireceklerini söyledi.

Kayapa Sanayi Bölgesi’nin ‘Islah OSB’ statüsüne alınması dolayısıyla düzenlenen bayrak törenine Vali Münir Karaloğlu, Başkan Recep Altepe, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile çok sayıda davetli katıldı. Bursa’nın hedefinin her alanda gelişmek olduğunu, bunu yaparken başta tabii güzellikler olmak üzere tarihi ve kültürel mirasa sahip çıktıklarını vurgulayan Başkan Altepe, ortaya koydukları vizyonun herkes tarafından takip edildiğini hatırlattı. Daha fazla üreterek Bursa’yı daha fazla güçlendirmenin peşinde olduklarını, sanayinin kan kaybetmemesi gerektiğini belirten Başkan Altepe, “Kalkınmanın lokomotifi sanayidir. Sanayi olmadan bunların hiçbiri olmaz. 1.5 kilo uçak parçasının parası, 50 TIR fındık yapıyor. Dengeyi sağlamak gerekiyor. Geçmişten, yaşananlardan, çöken ülkelerden, şehirlerden ibret almamız gerekiyor” dedi.

Bursa’nın bu şehirde yaşayan herkesin ortak malı olduğunu kaydeden Başkan Altepe, başarılı stratejilerle üretimi, ardından da refahı artırmanın peşinde olduklarını söyledi. Altepe, “Tüm bu çalışmalarımızın karşılığı olarak, Bursa’da raylı sistem araçlarını üretebiliyoruz. Tramvaylar, metro vagonları, katma değeri yüksek sanayi parçaları artık burada yapılıyor. Bunlardan vazgeçemeyiz. Gelişim devam etmeli ve her alanda Bursa kalkınmalı” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, sanayide üretim artarken çevre konusunda tavizsiz hareket edeceklerini açıkladı. Bursa Valiliği’yle birlikte başta boyahaneler olmak üzere üretim yapan tüm işletmeleri denetlediklerini söyleyen Başkan Altepe, “Tabiri caizse herkesin röntgenini çekiyoruz. Çevre ve insan sağlığına saygılı üretim konusunda kararlıyız. Sanayiciler üzerine düşeni yapacak. Ekstra yatırımlarla inşallah kısa süre sonra üretimde arzu edilen noktaya geleceğiz” şeklinde konuştu.

Başkan Altepe, ıslah OSB statüsüne geçen Kayapalı sanayicileri kutlayarak, bölgenin başta İzmir Yolu olmak üzere ara ve ana arterlere bağlanması konusundaki çalışmaları sürdürdüklerini ifade etti.

ÇEVRE KİRLİLİĞİNE MÜSAMAHA YOK

Bursa Valisi Münir Karaloğlu ise, Bursa’nın sanayici kimliğinin ortadan kaldırılamayacağını savundu. 2023’te dünyanın en iyi 10 ekonomisi arasına girmeyi, 523 milyar dolar ihracat yapmayı hedefleyen Türkiye’nin üretimden vazgeçmesinin mümkün olmadığını kaydeden Karaloğlu, “Hem üreteceğiz hem de üretirken çevreye, insan sağlığına dikkat edeceğiz” ifadelerini kullandı. Çevre ve insan sağlığı konusunda taviz vermeyeceklerini kaydeden Karaloğlu, “Biz sanayicinin yanında yer alacağız fakat sanayici de çevre ve insan sağlığına duyarlı hareket edecek” açıklamasında bulundu.

BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk da, zenginliğin kaynağının sanayi olduğunu vurgulayarak, Türkiye’yi dünya devi yapmanın yolunun sanayicilerin meselelerinin çözülmesinden geçtiğini söyledi. Sanayi olmadan kalkınmanın arzu edilen seviyelere çekilmesinin mümkün olmadığını kaydeden Topuk, “Bunlardan biri de ıslah OSB konusudur. Kayapa bölgemiz ıslah OSB statüsünü kazanarak, OSB olma yolunda en büyük engeli aşmıştır. Sırada Akçalar ve Yenice var. İnşallah diğer bölgelerimiz de en kısa zamanda ıslah OSB statüsünü kazanırlar” dedi.

Törende, KASİAD Başkanı Yalçın Toy ile Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de birer selamlama konuşması yaptı. Konuşmaların ardından Kayapa’nın ıslah OSB statüsüne alınmasına ilişkin bayrak, protokol üyeleri tarafından göndere çekildi.