Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış toplam sanayi ciro endeksi bir önceki aya göre yüzde 1,7 azaldı.

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış toplam sanayi ciro endeksi bir önceki aya göre yüzde 1,7 azaldı. Sanayinin alt sektörleri (2010=100 temel yıllı) incelendiğinde; 2014 yılı Ekim ayında bir önceki aya göre madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi yüzde 2,1 arttı, imalat sanayi sektörü endeksi ise yüzde 1,8 azaldı.

Takvim etkisinden arındırılmış toplam sanayi ciro endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,7 arttı. Sanayinin alt sektörleri (2010=100 temel yıllı) incelendiğinde; 2014 yılı Ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi yüzde 1,0, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 8,0 arttı.

Ana sanayi grupları (MIGs) sınıflamasına göre, 2014 yılı Ekim ayında bir önceki aya göre en yüksek düşüş yüzde 6,5 ile dayanıklı tüketim malı imalatında gerçekleşti. İmalat sanayi alt sektörleri incelendiğinde, 2014 yılı Ekim ayında bir önceki aya göre en yüksek düşüş yüzde 9,7 ile tütün ürünleri imalatında gerçekleşti. Bu düşüşü yüzde 8,7 ile bilgisayarların, elektronik ve optik ürünlerin imalatı ve yüzde 8,0 ile ağaç, ağaç ürünleri ve mantar ürünleri imalatı (mobilya hariç) takip etti.

İmalat sanayi alt sektörleri incelendiğinde, 2014 yılı Ekim ayında bir önceki aya göre en yüksek artış yüzde 11,9 ile makine ve ekipmanların kurulumu ve onarımında gerçekleşti. Bu artışı yüzde 6,9 ile diğer ulaşım araçlarının imalatı, yüzde 5,2 ile temel eczacılık ürünlerinin ve eczacılığa ilişkin malzemelerin imalatı takip etti.