Bursalı sanayiciler patent hakkında bilgilendirildi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bursa İl Müdürlüğü, sanayi kuruluşlarını patent ve sınai haklar konusunda bilgilendirmek için Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’nde seminer düzenledi. Uluslararası Patent Birliği Başkanı Canan Sönmez, Avrupa Patent Vekili Erdem Kaya ve marka patent vekilleri Sertel Şıracı ile Mete Mercan seminere konuşmacı olarak katıldı. Bursa’da 8’i ıslah olmak üzere toplam 21 organize sanayi bölgesini kapsayan, 10 Aralık 2014 ile 1 Nisan 2015 tarihleri arasında 8 ayrı noktada yapılacak toplantıların Bursa ayağına sanayiciler, iş adamları, Ar-Ge yöneticileri ve firmaların patent yöneticileri katıldı.

Seminerde, patentin sivil toplum boyutu, hibe desteklerinden faydalanma yolları ve hukuki açıdan patent ele alındı. Konuşmacılar, sanayicilere patent hakkında bilgiler verdi. Avrupa Patent Vekili Erdem Kaya, “Bursa, 2013 yılı patent sıralamasında 316 patent ile Türkiye ikincisi. İhracat ve ticarette de 2. sırada yer alıyor. O yüzden Bursa patent sıralamasında Türkiye ikinciliğini hak ediyor. Osmanlı Devleti patent konusunda çok erken hareket etmiş, ancak ilerleme gösterememiştir. Bizim 2023 hedefimiz ise yılda 50 bin patent başvurusunda bulunmak ve dünyada patent konusunda 38. sırada olan Türkiye’yi daha yukarılara taşımaktır.

Yabancıların bizim ülkemizde bizden çok patent başvurusu yapıyor. Sanayicilerin ve yöneticilerin patent hakkında bilinçlendirilmesi lazım" dedi.