Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in daveti ile yönetim kurulu toplantısını peygamberler diyarı Şanlıurfa’da yapan Türk Hava Yolları (THY), Şanlıurfa’nın tanıtımı noktasında önemli kararlar aldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in daveti ile Şanlıurfa’ya gelen THY yönetim kurulu üyeleri, Hamdi Topçu başkanlığında toplantı yaptı. Özel bir otelde gerçekleştirilen toplantıda Şanlıurfa’nın tanıtımı konusu ele alındı.

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Şanlıurfa il merkezinin yaklaşık olarak 15 kilometre kuzeydoğusunda bulanan ve dünyanın bilinen en eski kült yapılar topluluğu olan Göbeklitepe kazılarına dikkat çekmek amacıyla bir uçağa ‘Göbeklitepe’ adı verileceğini müjdeledi. THY’nin uçaklarına Şanlıurfa’yı tanıtan 1 saatlik görüntülerin de yolculara izletilmesi kararını da aldıklarını vurgulayan Topçu, başka bir uçağa ise daha sonra Şanlıurfa Valiliğinin talep edeceği bir başka yerin isminin verileceğini açıkladı.

Şanlıurfa-Ankara seferlerinin günde 2 saate çıkarılması için çalışma başlatacaklarını da anlatan Topçu, “Ankara-Şanlıurfa uçuşlarında muhtemelen iki sefere çıkıyoruz. İstanbul’daki uçakların durumuna göre günde bir, hatta iki sefer uçuş gerçekleştirilebilecek. Böylece kış sezonunda Şanlıurfa’nın talepleri de karşılanmış olacak. Biz Şanlıurfa’nın ekonomisine ve turizmine ciddi anlamda katkı yapacağına inanıyoruz. Bu uçuşlarla Şanlıurfa’ya daha çok turist gelmesi için elimizdeki bütün imkanları seferber etmiş olacağız. Şanlıurfa bugün 264 destinasyona bağlı bir şehir. Yani buradan uçan yolcu 264 destinasyona gidebiliyor, bunu çoğaltma yolunda çabalarımız var. Yaz sezonunda da çapraz uçuşlar yaparak Antalya başta olmak üzere farklı şehirlere ulaşımı kolaylaştıracağız. Bunun için yolcu potansiyelinin araştırılması için gerekli talimatı verdim. Bugün sonuç olarak şunu söyleyebilirim; Şanlıurfa- Ankara seferlerini günde birken ikiye çıkardık. Sabah çıkan yolcu akşam Şanlıurfa’ya gelebilecek” dedi.

BİR MÜJDE DE ŞANLIURFASPOR’A

Topçu, bir müjde de PTT 1. Lig’te mücadele eden Şanlıurfaspor’a verdi. Topçu, Şanlıurfaspor’un sahası GAP Arena’daki reklam alanlarının satın alımı konusunda girişimde bulunacaklarını belirterek, “Şanlıurfaspor’a da şunu müjdeleyebilirim; kullandıkları stadın reklam alanlarının alınması konusunda görüşmelerimiz olacak. Nasıl bir destek verebileceğimiz konusunu araştırıyoruz” diye konuştu.

THY Başkanı Topçu ve yönetim kurulu üyelerini yalnız bırakmayan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük de, “Şanlıurfa’ya güzel haberlerle geldiler ve güzel haberlerle ayrılıyorlar. Bugünkü toplantılarla çok kıymetli şeyler hediye ettiler. Şanlıurfa’ya her zaman çok sıcak ve samimi bakıyorlar ve içtenlikle destekliyorlar. Bu nedenle müteşekkiliz. Kente hizmetleri nedeniyle kendilerine teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu.

Topçu, Vali Küçük’e THY logolu kamet uçak hediye etti.

İki gündür Şanlıurfa’da bulunan TYH yönetim kurulu üyeleri ve üst düzey yöneticileri, toplantının ardından kentten ayrıldı.