Sürdürülebilir başarının iyi bir ekip olmaktan geçtiğini benimseyen Saray Bisküvi, düzenlediği sürekli eğitim programları ile ekip ruhu ve birliktelik konusunda çalışanlarını geliştiriyor.
27 Ocak 2016, İstanbul;
İş hayatında birlik olabilmenin önemi gün geçtikçe artıyor. Kurumlar, rekabetin yoğun olduğu günümüzde verimliliği ve sürekli gelişimi sağlayabilmek için ekip olmaya daha çok ihtiyaç duyuyor. Yaptığı dev yatırımların yanı sıra insana yapılan yatırımı da aynı derecede önemseyen Saray Bisküvi, çalışanlarını tüm Saray deneyimleri boyunca birçok alanda eğitimlere tabi tutarak hem kendi gelişimlerine hem de kurumun gelişimine katkıda bulunuyor. Sürdürülebilir başarının ekip olmaktan geçtiğine inanan Saray Bisküvi tarafından düzenlenen eğitimler; çalışanlara takım kurmak, yönetmek ve takım uyumunun püf noktaları ile ilgili çok değerli bilgiler sunuyor.
Saray Bisküvi İnsan Kaynakları Direktörlüğü’nün ICC Akademi işbirliği ile düzenlediği eğitimler; ekip olmak nedir, nasıl oluşturulur?, grup ile takım arasındaki farklar, takım çalışması ve işbirliği, takım çeşitleri ve takımların işleyişleri ve ekip üyelerinin rolleri gibi ana başlıklardan oluşuyor. Eğitimler kapsamında Saray Bisküvi yöneticileri, birbirinden farklı kişilerle ve koşullarda liderlik yapacak yetkinliklere sahip olurken, aynı zamanda tüm ekibin yararını gözetecek aksiyonlar alacak bilgi ve donanıma sahip oluyorlar.
Eğitimlere Katılan Çalışanlar Kendilerini Birçok Açıdan Geliştiriyor
Geçmişten beri aklımızda yer eden “Bir elin nesi var iki elin sesi var” sözü ekip olmanın ve birlikte çalışmanın önemini anlatır. Buradan yola çıkan eğitimleri ile Saray çalışanları, hem ekip ruhunu canlandırıyor hem de hem de iş ve özel hayatlarında daha etkili birer birey olma yolunda ilerliyor. Ekip olmanın 6 önemli faydasına dikkat çeken eğitimler çalışanlarda yaratıcılık ve öğrenmeyi teşvik ederken aynı zamanda çalışanlar arasında tamamlayıcı bir güç oluşturuyor. Çalışanlar için hem arkadaşları hem kurum nezdinde güven ve aidiyet duygusu inşa eden ekip uygulamaları bireylerin çözüm üretmelerini hatta gerektiğinde sağlıklı bir şekilde risk almalarını sağlıyor.
Eğitimin, Saray çatısı altında çok önemli bir konu olduğunu belirten Saray Bisküvi İnsan Kaynakları Direktörü Gürşan Gürel; “Son 15 yıldır insan kaynakları endüstrisine baktığımızda Türkiye’de genellikle iç müşteri memnuniyeti diye literatüre giren sistemlerde neyi, ne kadar iyileştireceğimizi ölçmemiz gerekti. Çünkü ölçemediğiniz bir şeyi yönetemezsiniz. İç müşteri memnuniyeti dediğimiz, bizim bütün çalışanlarımızın mutluluğudur. Saray Bisküvi olarak önceliğimiz de çalışanlarımızın memnuniyetidir.Bu anlamda da verdiğimiz ve aldığımız eğitimler büyük önem taşıyor. Çünkü hepimiz bireyler olarak bu büyük kurumun birer parçası ve üyesiyiz. Hepimiz büyük bir takımın önemli oyuncularını oluşturuyoruz. Saray markasının tüketici nezdindeki algısı, bizlerin kurum çatısı altında yarattığımız değerlerden oluşuyor. Biz Saray çatısı altında, çalışanlarımızın hem kendilerine hem de kuruma katacakları değere önem verdiğimiz için bu tarz eğitimleri önemsiyoruz” dedi.