KONYA (AA) - Şekerbank Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ertürk, "Anadolu bankacılığı misyonumuz doğrultusunda toplam kredi portföyümüzün yüzde 89'unu ticari krediler yani tarım, esnaf, işletme, KOBİ ve kurumsal krediler oluşturuyor. Bu alanda sektörde lider konumda bulunuyoruz" dedi.

Ertürk, bir otelde düzenlenen Şekerbank "Üreten Anadolu Buluşmaları" toplantısında, Şekerbank'ın yüzde 62'si Anadolu'da bulunan 71 il ile 101 merkez dışı ilçeye yayılmış 300'ü aşkın şubesi ile üretimi desteklediğini söyledi.

Şekerbank'ın sadece bugün değil geçmişten bu yana üretime yönelik kredilere portföyünde ağırlık verdiğini belirten Ertürk, "Anadolu bankacılığı misyonumuz doğrultusunda toplam kredi portföyümüzün yüzde 89'unu ticari krediler yani tarım, esnaf, işletme, KOBİ ve kurumsal krediler oluşturuyor. Bu alanda sektörde lider konumda bulunuyoruz" diye konuştu.

Konya'nın tarım ve sanayide daha da öne çıkması, üretenlerinin geleceğe daha da güvenle bakabilmesi için ellerinden gelen desteği vermeye hazır olduklarını vurgulayan Ertürk, şunları kaydetti:

"1953 yılında kurulan Şekerbank, faaliyete geçmesinden birkaç yıl sonra şube açtığı Konya'da bugün 8 şube ile hizmet veriyor. Tarihi zenginlikleri dolayısıyla turizmin geliştiği, her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Konya sanayisi gelişmiş 5. il. Türkiye'nin tahıl ambarı olarak anılan Konya, ülkemizin en fazla un, tuz ve şeker üreten ilidir. Kuruluş misyonu tarımın ve yerel kalkınmanın finansmanı olan bir banka olarak, Konya'nın tarımdaki gelişimine, sanayisine katkı sunmaktan dolayı mutluyuz. Konya'nın önemli sorunlarından birini oluşturan sulama problemini ortadan kaldıracak olan ve ülkemiz ekonomisine yaklaşık 500 milyon lira katkı sağlayacağı öngörülen Konya Ovası Projesini (KOP) heyecanla bekliyoruz. Proje ile Konya ovasının yüzde 70'i sulanabilir hale gelecek. Böylece tarımda ürün çeşitliliği artacak ve sanayinin hammadde ihtiyacını karşılayacak ürünlerin yetiştirilmesi sağlanacak."

- Çiftçilere özel finansman paketi

Ertürk, Konyalı çiftçilere 60 aya varan vadelerle avantajlı finansman paketi oluşturduklarını anlattı.

Karatay Ziraat Odası ile bugün imzaladıkları Hasat Kart ve Hasat Vadeli Taksitli Tarım Kredisi protokolü sayesinde üyelerin tarımsal girdi ihtiyaçlarını nakit sıkıntısı çekmeden uygun ödeme koşullarıyla karşıladıklarını dile getiren Ertürk, şöyle devam etti:

"Şekerbank'ın kuruluş amacı tarımı desteklemektir. Üretimin sürdürülebilirliği için çiftçiler toprağını, köyünü bırakıp gitmesin diye geçtiğimiz yıl Aile Çiftçiliği Bankacılığı'nı başlattık. Tarımın başkenti Konya'da çiftçilere özel 5 yıla varan vadeli finansman imkanı sunduk. Parçalı tarım arazilerinin birleştirilmesi, modern sulama sistemlerine geçiş, modern tarım tekniklerinin uygulanması ve tarım ekipmanlarının yenilenmesi gibi çiftçinin gelirini artırmayı sağlayan çok önemli avantajlar sunduk."