Anadolu’da yaygın şube ağı bulunan Şekerbank, "Turizme Beş Yıldızlı Destek Paketi"nden çok daha fazla işletmenin faydalanması için yedi ayrı turizm yöresinde işbirliği toplantıları düzenliyor, protokollere imza atıyor. Protokol çerçevesinde, bölgede bulunan ve turizm sektöründe faaliyet gösteren tüm işletmeler, yaz sezonuna hazırlanırken gerekli tüm finansman ihtiyaçlarını "Turizme Beş Yıldızlı Destek Paketi" ile karşılayabilecek.

Şekerbank tarafından hazırlanan destek paketi Antalya’nın Manavgat ilçesinde Sueno Hotel’de meslek odaları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve iş adamlarına yemekli toplantıda tanıtıldı. Toplantıda Şekerbank Perakende Bankacılıktan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ertürk, Başekonomist Ozan Çağrı Gazitürk sunum yaptı.

Toplantının açılışında konuşan Şekerbank Perakende Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ertürk, "Turizm sektörü ülkemizin ekonomik büyümesi ve bölgesel kalkınması açısından çok büyük önem taşıyor. 61 yıldır ülkemizdeki birçok firmanın büyümesinde rol almış bir kurum kimliğiyle, bu sektörde faaliyet gösteren işletmelerimizin tüm ihtiyaçlarını tek bir pakette karşılayacak ’Turizme Beş Yıldızlı Destek Paketi’ ürünümüzü geliştirdik. ’Anadolu Bankacılığı’ misyonumuz doğrultusunda, bu destek paketimizi de her zaman olduğu gibi yerel dinamiklere ve sektörel ihtiyaçlara uygun bir şekilde geliştirdik. Sunduğumuz çözümlerden faydalanan işletme sayısını arttırmak için Bodrum’dan Alanya’ya yedi noktada ‘Turizme Beş Yıldızlı Destek Toplantıları’ düzenliyor, işletmelerimizi dinliyor ve mesleki birlikler ile protokoller imzalıyoruz" dedi. Şekerbank’ın, geliştirdiği "Turizme Beş Yıldızlı Destek Paketi"nin turizm sektöründe yer alan işletmelerin tüm ihtiyaçlarını birebir karşıladığını vurgulayan Ertürk, "Bu paketle işletmelere, yeni sezona hazırlanırken sadece kredi değil hem finansman hem de destek hizmetleri içeren bankacılık çözümleri sunuyoruz. Paket sayesinde işletmeler, kendi ihtiyaçlarını karşılarken, yerel tedarik zincirleri üzerine yayılacak dinamizm ile sektörün bölgesel ekonomiler için katma değer üretme gücünü de yükseltebilecek" dedi.

Paketin hem kredi ve bankacılık hizmetleri hem de özel indirimler sunduğuna dikkat çeken Ertürk, "Yerel tedarikçilerden indirimler dahil farklı avantajlar sunan bu paketimizle, turizm sektöründe yer alan işletmeler, kullanacakları kredilerin taksitlerini ve sigorta prim ödemelerini, gelirlerinin arttığı yaz aylarında ödeyebilecek. Turizm sektöründe faaliyet gösteren müşterilerimiz, yine mevsimselliğe uygun ödeme planları içeren leasing ürünlerinden faydalanabilecek. Paket kapsamında ayrıca turizm sektörünün kullanım türü ve ödeme zamanı ile uyumlu POS ürünlerinden de faydalanmak mümkün olacak. Ayrıca işletmelerimiz tedarikçileri olan ulusal ve yerel firmalar özelinde sunulan fiyat indirimleri sayesinde avantaj sağlayacak" ifadelerini kullandı.

Şekerbank’ın "Turizme Beş Yıldızlı Destek Paketi" kapsamında sunduğu hizmet ve çözümler şu şekilde sıralandı:

"Paket kapsamında sunulan ’Turizm Destek Kredisi’ ile işletmeler, 18 aya varan vadelerle ve sezon sonu ödeme imkanıyla sezon öncesi tamir, bakım masraflarını ve ekipman ihtiyaçlarını zorlanmadan karşılayabilecek. ’Turizm Yatırım Kredisi’ ve ’Turizm Taşıt Kredisi’nden 6 aya kadar geri ödemesiz, 60 aya varan vadelerle ve sezonda aylık taksit ödemeli olarak yararlanılabilecek. Acenteler, sabit komisyonlu teminat mektubuyla ihtiyaçlarını zorlanmadan karşılayabilecek. Turizmciler, kısa vadeli finansman ihtiyaçlarını ise ’Turizm Kredili Mevduat Hesabı’ ile ilk 3 ay 300 TL’ye kadar, faizsiz olarak temin edecek. Şekerbank, ’Turizme Özel Her Şey Dahil Konut Kredisi’ ile işletmelere, yılda en az bir kere dönemsel ödeme imkanının yanı sıra ekspertiz ve ilk yıl Dask/Konut sigortaları hediye edecek. Üreten Kart, işletmelere ticari alışverişlerinde ödeme yaparken esneklik sağlıyor, işletmelerin 7/24 ATM’den taksitli ticari kredi başvurusu yapılabilmesinin yanı sıra onaylanan kredilerin ATM’den çekilebilmesine de imkan veriyor.Turizm işletmeleri ayrıca enerji verimliliği yatırımlarının finansmanına yönelik sunulan EKOkredi ürünleri ile yatırım büyüklüğü ve türüne bağlı olarak, 1 yıla kadar ödemesiz, İZODER teknik danışmanlığı ile binalarının yalıtımını yaptırabilecek. Banka ayrıca ’Turizme Beş Yıldızlı Destek Paketi’ kapsamında Zorlu Enerji ile gerçekleştirdiği işbirliği sayesinde işletmelere, otomatik ödeme talimatı ile 150 TL üzeri elektrik faturalarında yüzde 11 oranında indirim imkanı da sağlıyor.Turizme Özel Birikimli Hayat Sigortası, Turizme Özel Leasing Paketi ve Turizme Özel Sigorta Paketi ürünleri ile turizm sektöründe hizmet veren işletmelerin işlerini ve risklerini güvence altına alan Şekerbank, turizm sektöründe faaliyet gösteren işletmelere kapsamlı sigorta paketini sunuyor. Birikimli hayat planı hizmetinden faydalanan müşterilerin bir taksidini de Şekerbank ödeyecek. ’Turizme Beş Yıldızlı Destek Paketi’ bünyesinde yer alan Hesaplı Paket Hizmeti ile işletmelere hesap işletim, EFT ve havale ücretlerinde yüzde 90’a varan indirim sağlanıyor. Diğer yandan işletmelere, uretenedestek.com web sitesi üzerinden sağlanan servisler ile kendi web sitelerini yapma imkanı da verilirken, Şekerbank müşterilerinin avantajlı fiyatlardan yararlanarak alışveriş yapabildikleri indirimo.com.tr’de ürünlerini tanıtma ve online satış imkanı da tanınıyor."