Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Yönetim Kurulu Üyesi Şemsi Bayraktar’ın katılımıyla yarın (1 Aralık 2014) Sakarya’da düzenlenecek seminerde, Sakarya, Bursa ve Yalova’dan Ziraat Odalarının başkan ve yöneticilerine, Sakaryalı muhtarlara, sosyal güvenlikle ilgili bilgilendirme yapılacak.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nda 1 Aralık 2014 Pazartesi günü saat 09.30’da başlayacak seminere, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, SGK Sakarya İl Müdürü Nurten Canbasoğlu, Sakarya’dan belediye başkanları, meslek kuruluşlarının başkanları, protokol mensupları, Sakarya, Bursa ve Yalova Ziraat Odası başkan ve genel sekreterleri katılacak.

TZOB ve SGK merkez birimlerinden uzmanların katılacağı seminerde “Sosyal Güvenliğin Önemi ve Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele Kapsamında Yapılan Çalışmalar”, “Sigortalı Tescil İşlemleri ve Tarım Sektöründe Sosyal Güvenlik Kapsamı”, “Sigortalı Prim ve Tevkifat İşlemleri” hakkında bilgi sunulacak.

Tarımsal faaliyetlerin yoğun olduğu tespit edilen 6 ilde SGK ve TZOB işbirliğiyle bilgilendirme düzenlenen seminerler 24 Kasım’da Konya’da, 27 Kasım’da Erzurum’da yapılmıştı. Bilgilendirme seminerleri, Sakarya’nın ardından, 4 Aralık’ta Manisa’da, 8 Aralık’ta Şanlıurfa’da, 11 Aralık’ta Adana’da yapılacak.