KONYA (AA) - Türkiye'nin en güçlü motora sahip traktörü Case Magnum 380 CVX, Konya Tarım Fuarı'nda ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

TürkTraktör Genel Müdür Yardımcısı İrfan Özdemir, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, traktör pazarının en büyük alıcısının Konya'da olduğunu söyledi.

TürkTraktör'ün de en çok traktör satışını Konya'da gerçekleştirdiğini vurgulayan Özdemir, bu kentte düzenlenen Tarım Fuarı'nı kurum olarak önemsediklerini dile getirdi.

Özdemir, Konya Tarım Fuarı'na her yıl yeni ürünlerle katıldıklarını belirterek, dünyada en modern tarımın uygulandığı ülkelerde kullanılan teknoloji ve ürünleri CASE IH markalarıyla aynı anda Türk çiftçisiyle buluşturduklarını anlattı.

"Avrupa'da ödül almış, Türkiye'deki en güçlü ve en büyük traktörü Case Magnum 380 CVX'i Konya'ya getirdik. Fuarın sürprizi bu süper traktör olacak" diyen Özdemir, 380 beygir gücündeki bu "süper traktörün" alıcısı da bu fuardan çıkacağını düşündüğünü ifade etti.

- Magnum 380 CVX, dünya ile aynı anda Konya'da

CASE IH'in modern tarımın uygulandığı ülkelerde kullanılan teknoloji ve ürünleri aynı anda Türk çiftçisiyle buluşturduklarına dikkati çeken Özdemir, şunları kaydetti:

"Magnum serisi traktörler, var olan en zor test personeli olarak nitelendirebileceğimiz çiftçilerin günlük uygulamalarından aldığımız geri dönüşlerle geliştirilip iyileştirilen 27 yıllık bir deneyimi ifade ediyor. Türkiye'nin en yüksek beygir ve tork gücüne sahip traktörü Magnum 380 CVX, sadece Avrupa'da değil, dünya genelindeki müşterilerimiz ve çiftçiler için geçerli ve efektif bir çözüm sunuyor. 380 CVX'in en iddialı özellikleri arasında zor şartlar altında 380 beygir nominal güçten 435 beygir güce kadar çıkabilen, 1850 Nm tork üreterek kendini kanıtlamış Tier 4B egzoz emisyon değerindeki motoru, kademe ve vites geçişi olmadan sarsıntısız bir şekilde çalışarak debriyaj kayıplarını ortadan kaldıran ve yakıt tasarrufunu maksimuma çıkartan Sürekli Değişken (CVT) transmisyon sistemidir, Ayrıca standart olarak sunulan ön aks süspansiyonu, bir otomobil kadar sessiz kabin içi, kullanılması kolay çok fonksiyonlu kumanda kolu, yeni LED aydınlatma paketleri ve yenilikçi palet opsiyonu 'Rowtrac' sistemi de öne çıkıyor."