Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) ile diğer kurumlardan gelen Suriyelilerin çalışma talebine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’ten olumlu yanıt gelmesi, işadamlarını sevindirdi.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaküçük, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 26 Ekim’de Kahramanmaraş’a gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu’na 6 ana maddede rapor sunduklarını ve bu maddelerden birinin Suriyelilerinin çalışma izinlerinin çıkması olduğunu hatırlattı. Karaküçük, “Raporumuzda, ’Yaklaşık 3 yılı aşkın bir süredir devam eden çatışmalar nedeniyle ülkemize geçici koruma statüsü altında 220 bini barınma merkezinde olmak üzere 1 milyon Suriye vatandaşı gelmiştir. Güvenlik, ekonomi, eğitim, sağlıkta yaşanan sıkıntıların başında Suriyelilerin çalışma izinleri gelmektedir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızın konuyla ilgili tanıtıcı kimlik ve çalışma izni verilmesi için çalışmaların yürütüldüğüne dair açıklamalar yapılmıştır. Bu çalışmaların ivedilikle sonuçlandırılması, yerli işçilerimizin de düşünülerek çadırkent bulunan şehirlerde, işletmelerde yüzde 10 oranında Suriyeli personel bulundurulmasının önünün açılması, bir yandan Türk özel sektörünün iş gücü açığına çözüm olurken bir yandan da atıl durumda olan bu kitlenin ekonomiye kazandırılmasıyla sosyal sorunların önlenmesi bakımından çok önemli katkıları olacaktır.’ demiştik. Yaşanan bu olumlu gelişme tüm ülkemize hayırlı olsun” dedi.

Karaküçük, gelişen Kahramanmaraş sanayisinde iş gücü ihtiyacınin en üst düzeyde olduğunu belirterek, "Bizim hükümetimizden talep ettiğimiz bu uygulama sonrası iş gücünde ciddi bir rahatlama olacak ve önemli bir iş gücü açığı kapanacaktır" diye konuştu.