Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM), 2014 yılında Ordu’da zarar gören üreticilere bilgilendirme toplantısı yaparak, zararı tespit edilen üreticilere de çek verdi.

Ülke genelinde Bilgilendirme ve Temsili Hasar Ödeme toplantıları gerçekleştiren TARSİM Ordu’da üreticilerle buluştu. Ordu Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen bilgilendirme ve çek verme törenine Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Yener Yıldırım, TARSİM Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ramazan Kadak, Giresun Bölge Müdürü Bülent Yaşaroğlu, Bölge Müdür Yardımcısı Halis Yamak, Ziraat Odası Başkanları ve üreticiler katıldı.

TARSİM Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ramazan Kadak’ın TARSİM’in kuruluş amacı, gelişimi konusunda sinevizyon sunumu ile başlayan bilgilendirme toplantısında TARSİM’in çalışmaları ve üreticiye olan hassasiyeti anlatıldı. Dünyada uygulanan tarım sigortası programları hakkında bilgiler veren Kadak, 8 yıllık süreçte elde edilen veriler ile bu kapsamdaki ürünler ve riskler hakkında görsel olarak katılımcıları bilgilendirdi.

ORDU’DA 31 MİLYON TL HASAR ÖDEMESİ YAPILDI

Toplantıda Ordu’da zarar gören üreticiye dair ödeme rakamları hakkında bilgiler verildi. Ordu ilinde bugüne kadar yapılan hasar ödemesinin 31 milyon TL olduğu bildirildi. İlerleyen günlerde de üreticiler dönük 305 bin TL üzerinde hasar ödemesi yapılacağı açıklandı. Bu ödemelerle üreticilerin mağduriyetlerini gidermeye çalışan TARSİM Ordu’da en fazla zararı kivi ve fındığın gördüğünü sebebinin ise don ve fırtına olduğu belirtildi.

ÜLKE GENELİNDE 1.6 MİLYAR TL HASAR ÖDENECEK

Programda ayrıca hiçbir kar amacı olmayan Devlet Destekli Tarım Sigortaları Sistemi çerçevesinde ülke genelinde uygulanan poliçe sayıları açıklandı. Sistemin başlangıcından bu yana ülke genelinde poliçe sayısının 4.4 milyon adeti geçtiği, yaklaşık 72 milyon dekar alanın ve 3 milyon adetin üzerinde büyükbaş ve küçükbaş hayvanın sigortalandığı vurgulandı. 2014 yılı sonuna kadar üreticilere yapılacak olan hasar ödemesinin 1.6 milyar TL’yi geçeceği ifade edildi.

Düzenlenen toplantı zarar gören üreticilere temsili çek verme sunumu ile sona erdi.