“İstek ve ihtiyaçlarınızı belirleyip ayırın”
Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Konferans Salonunda düzenlenen eğitimde Ali Tekli gelir ve giderlerini yönetme konusunda plan yapmanın önemine değinerek, “Hayal ile gerçek arasındaki tek fark plan yapmaktır. Hedefleriniz net, ölçülebilir, ulaşılabilir, gerçekçi ve süreye dayalı olmalı.” dedi.

Öğrencilere gelirlerinin yüzde 10 ile 25’lik bir kısmını biriktirmelerini söyleyen Tekli, “Alt bütçeler oluşturun ve gelir-giderlerinizi yazmayı unutmayın. Tüm harcamaları listeleyin, istek ve ihtiyaçlarınızı ayırın ve harcamalarınıza limit koyun. Borçlanmadan önce mutlaka durup düşünün ve ürünü almadan önce o ürünün sizin için istek mi yoksa ihtiyaç mı olduğunu belirleyin. Kredi kartlarının dönem borcunun tamamını kapatmaya özen gösterin. Kapatamazsanız da kartınızı kullanmayın. Asgari ödemeyi yapamazsanız borç kapatma planı uygulayın. Böyle bir durumda asla yeni kart başvurusu yapmayın.” şeklinde tavsiyelerde bulundu.

“Hayatta her şey insanlar için”

Bütçe planlamasının yanı sıra kredi kartlarının kullanılması, kredi kartlarında ve ihtiyaç kredilerinde uygulamaya konulan yeni yasal değişiklikler ve bireysel emeklilik sistemi hakkında da bilgi veren Ali Tekli, “Ev, araba veya ihtiyaç kredisi gibi amaçlı krediler insanların maddi sıkıntılarını çözmekte fayda sağlayabiliyor fakat eş dost borcu veya kredi kartı borçlarını kapatmak için kullanılan amaçsız krediler ileride içinden çıkılmaz bir hale gelebiliyor. Hiçbir zaman bana bir şey olmaz diye düşünmeyin. Hayatta her şey insanlar için var. Genç yaşlarda birikim yapmaya başlayın ve az da olsa biriktirin. İleride bunun faydasını göreceksiniz.” şeklinde konuştu.

Sunumun ardından TEB Çukurova Aktif Satış Bölge Yöneticisi Ali Tekli ve TEB Karaman Şube Müdürü Sinan Alkış öğrencilerin merak ettikleri soruları cevapladı. Eğitim, plaket takdimi ve öğrencilere katılım sertifikası verilmesi ile sona erdi.