Bursa’da Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’ne yapılmak istenen termik santrale tepkiler artarak devam ediyor.

Demirtaş’a yapılması planlanan termik santrale bölgede oturan vatandaşlar tepki gösterdi. Merkez Osmangazi ilçesine bağlı Panayır Mahallesi’nde oturan vatandaşlar, DOSAB Termik Santraline Hayır Platformu, TMMOB ve Doğa-Der üyeleri ile birlikte eylem yaptı. Şehir merkezine yakın olduğu için santrale karşı olduklarını dile getiren mahalleli, termik santral aleyhinde sloganlar attı.

Mahalleli adına konuşan Durmuş Berk, "DOSAB’da elektrik ve buhar ihtiyacını ağırlıklı olarak doğalgaz ile karşılayan firmaların maliyeti düşürmek için şehrin göbeğine kömür yakıtlı termik santral kurmak istiyor. Bu şehirde yaşayan milyonlarca insan yok sayılarak, sadece bir kısım sanayiciye para kazandırmak için santral kurulacak. Kömürle çalışan bu santral kurulursa sadece yakınındaki yerleşim bölgeleri değil, bütün Bursa zarar görür. Kar için, para için bunca insanın canı tehlikeye atılamaz" diye konuştu.

Gece saatlerinde camlarını bile açamadıklarını dile getiren Gönül Deliduman ise, "Burada termik santral, gaz ve zehir solumak istemiyoruz. Bu projeyle şehirdeki insanlar zehirlenecek. Çocuklarımızın geleceğine son veriyorlar. Yarın öbür gün çocuklarımız, torunlarımız hasta olunca bizleri suçlayacaklar. Lütfen bu kötülüğü yeşil Bursa’mıza yapmasınlar" dedi.

Ardından eylem olaysız bir şekilde sona erdi.