Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toktay yaptığı açıklamada; “Odamız Avrupa Birliğine Uyum belgesi olan Akreditasyon Belgesini almaya hak kazandı. TOBB tarafından yürütülen 'Odalar İçin Akreditasyon Projesi' kapsamında Odamızda yapılan incelemeler sonucu 65 puan üzerinden 60 puan alarak A Grubu akredite odalar içerisinde yerimizi aldık. Aldığımız bu yüksek puanla gelişmeye ve geliştirmeye en yatkın odalardan biri olduğumuzu kanıtladık.”dedi.
VII. Dönemde 75 oda akredite olmak için başvuruda bulundu. Bunlardan 17 tanesinin başvurusu kabul edildi ve 15 tanesi akreditasyon belgesi almaya hak kazandı. VII. Dönem akredite olan oda ve borsaları sıralarsak: Akhisar TSO, Aliağa TO, Bozüyük TSO, Burdur TSO, Çaycuma TSO, Eskişehir TO, Edirne TB, Gaziantep TB, Ilgın TB, Karaman TSO, Karapınar TSO, Nazilli TO, Nizip TO, Ordu TB ve Zonguldak TSO. TOBB Birlik Merkezi’nde düzenlenen törende, VII. dönemde akredite olarak “5 yıldızlı hizmet” yarışına katılan 15 oda /borsa daha sertifika ve plaketlerini aldı. Törende ayrıca, geçen yıl yeniden akredite olan I, II ve V. Dönem 39 oda ve borsaya da sertifikaları verildi. 

Törende  TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu yaptığı açıklamada; “Oda ve Borsalarımızın bu noktaya gelmesi, hem özel sektörümüz hem de ülkemiz açısından çok önemli. Sizler, ilinizde ve ilçenizde üyelerinizle temas kuracak, onların nabzını tutacak ve hizmet üreteceksiniz ki, biz de burada sizin sesiniz olabilelim. Sizin sesinizi, Türk iş camiasının sesini daha iyi duyuralım. Bu kapsamda, Oda ve Borsalarımızın üyeleri ile bağlarını kuvvetlendirmek, ve sürdürülebilir bir sistem kurmak için 2001 yılında Dünya örneklerini inceledik. 3 temel hedefimiz vardı: Oda ve borsalarımızın hizmet kalitesini artırmak, en üst seviyede standart bir hizmet sağlamak, üyeleri ile odalarımızın bağlarını kuvvetlendirmek. Sonuçta en iyisi olduğunu gördüğümüz İngiltere ve Almanya’nın Odalarını örnek alarak bir sistem oluşturduk ve “Akreditasyon Sistemini” kurduk. Sistemi alıp orada bırakmadık. Her zaman söylediğim gibi, akreditasyon yaşayan bir süreçtir. O yüzden biz de değişen şartlara ve ihtiyaçlara göre sistemi sürekli revize ediyor, hep bir adım ileriyi düşünüyoruz” dedi.