DENİZLİ (AA) -  Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hicarcıklıoğlu, odalar, KOSGEB ve İŞKUR işbirliğiyle düzenlenen girişimcilik kurslarının önemine işaret ederek, "Girişimcilik kursuyla girişimciliğe başlayacak insanlar, girişimlerini daha bilinçli, daha akıllı ve ayakları yere daha sağlam basar şekilde yapacak. Girişimcilikte yapılan yanlışları, deneme yanılmayla sermaye kaybederek değil, burada görecekler" dedi. 

Hisarcıklıoğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu üyeleriyle Denizli'de Bayramyeri esnafını ziyaretti. 

Denizli Ticaret Odası (DTO) tarafından yaptırılan Tekstil, Tasarım ve Yenilik Merkezi'nin açılışını da yapan Hisarcıklıoğu, daha sonra DTO, KOSGEB ve Türkiye İş Kurumu Denizli Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenecek girişimcilik kursunun protokol törenine katıldı. 

Hisarcıklıoğlu, burada yaptığı konuşmada, Denizli'nin tekstilin başkentlerinden olduğunu ve bu yönüyle dünyada tanındığını belirti.

Denizli'nin en büyük özelliğinin "birliktelik" olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, bunu Denizli programlarında hep gördüğünü ve gurur duyduğunu dile getirdi.

-"Denizli demek, girişimci demektir" 

Hisarcıklıoğlu, Denizli'nin bir diğer önemli özelliği ve avantajının ise "girişimcilik ruhu" olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: 

"Denizli demek, girişimci demek. Girişimcilik kursuyla girişimciliğe başlayacak insanlar, girişimlerini daha bilinçli, daha akıllı ve ayakları yere daha sağlam basar şekilde yapacak. Girişimcilikte yapılan yanlışları, deneme yanılmayla sermaye kaybederek değil, burada görecekler. Sermayeyi KOSGEB ve eğitimi de İŞKUR veriyor. Böyle hayırlı bir işe vesile olanlara teşekkür ediyorum."

Protokol imza töreninde DTO Başkanı Necdet Özer, Hisarcıklıoğlu'na mermere işlenmiş portre fotoğrafını hediye etti.

Hisarcıklıoğlu, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ı da makamlarında ziyaret etti.