Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Cumhurbaşkanlığı Sarayı için, "Türkiye için onur verici gurur verici. Türkiye’nin cumhurbaşkanının yabancı ülkeler nezdinde ki gösterebileceği güzel bir yer olmuş. Bundan da büyük memnuniyet duyduk” dedi.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, 81 il 160 ilçeden oluşan 365 Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Sanayi Odası, Ticaret Odası başkanlarıyla beraber Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hayırlı olsun ziyaretinde bulunduklarını belirterek, “Sayın Cumhurbaşkanımız ile hem hayırlı olsun ziyaretiyle beraber ekonomik meseleler hakkında istişarelerde bulunduk. Görüşlerimizi aktarabilme fırsatını bulduk. Sayın Cumhurbaşkanımızın yaklaşımından ev sahipliğinden dolayı kendisine teşekkür ediyorum” diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bir sürprizleri daha olduğunu kaydeden Hisarcıklıoğlu, “TOBB olarak her yıl muhakkak bir kültür eserini ülkemize kazandırmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda Dede Korkut Hikayelerinin aslı Vatikan Kütüphanelerinde. Bu iki eserin, iki hikayenin tıpkı basımını gerçekleştirerek, günümüz Türkçesine sadeleştirerek Sayın Cumhurbaşkanımıza ilk birinci basımını sunma fırsatımız oldu. Bu kapsamda gösterilen ev sahipliğinden dolayı kendilerine teşekkür etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Ekonomik konularla ilgili hangi konu başlıklarının konuşulduğunu soran gazeteciye Hisarcıklıoğlu, “Ticaret Odalarımızın özellikle önümüzdeki dönem hükümetimizin açıkladığı ‘ekonomik reform paketine’ sahip çıkılması idi. Diğer önemli konu, istihdamın üzerindeki maliyetlerinin yüklerinin kaldırılması noktasındaki talepler vardı. Önümüzdeki dönemde muhakkak turizmin itici güç olması, sanayi odalarımız sanayideki oranın düştüğünü, sanayi üretiminin teşvik edilmesi gibi bildiğiniz daha öncede ifade ettiğimiz konular dile getirildi” yanıtını verdi.

Yassıada ile ilgili bir konunun gündeme gelip gelmediği sorusuna Hisarcıklıoğlu, “Yassıada’yı biliyorsunuz demokrasi adası olarak TOBB olarak yap işlet devret modelini yapıp ülkemize kazandıracağız. Bir demokrasi müzesi olacak bu kapsamda. Bu kapsamda iki adanın da Sivriada’nın da Yassıada’nın da yaşanabilir bir ada mekan haline gelmesi ve buranın rahmetli 1961’de idam edilerek asılan rahmetli Menderes ve üç arkadaşının anısı olarak yaşatılması noktasında bu adayı yapacağız. Somut projelendirmemiz oldu tabi. Şuanda izin aşamasındayız. İzinlerimiz geldiği anda başlayacağız inşaata” karşılığını verdi.

Cumhurbaşkanın tek tek bütün başkanların ellerini sıktığını söyleyen Hisarcıklıoğlu, Saray’da gezebilme fırsatları olduğunu bildirerek, “Türkiye için onur verici gurur verici. Türkiye’nin Cumhurbaşkanının yabancı ülkeler nezdinde ki gösterebileceği güzel bir yer olmuş. Bundan da büyük memnuniyet duyduk” diye konuştu.