Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ülkenin 2002-2008 yılların arasında yaptığı yapısal reformlarla müthiş bir atak yaptığını belirterek, bu reformların devam etmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Denizli ziyareti kapsamında akşam yemeğinde işadamları ile bir araya geldi. Denizli’nin Pamukkale ilçesindeki Colossae Otel’de verilen yemeğe Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, Denizli protokol üyeleri, TOBB Yönetim Kurulu üyeleri ve işadamları katıldı.

Denizli Ticaret Odası Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu üyesi Necdet Özer yaptığı açılış konuşmasında, ‘’Ekonomik krizlerde ülkemiz ağır bedeller ödendi. Hisarcıklıoğlu’nun sağlam duruşu ile üretim, tüketim ve istihdam şartları yeniden dönmeye başladı. Türkiye’nin geldiği noktayı yeterli bulmuyoruz. Kadın ve genç girişimciler desteklenmeli, istihdam arttırılmalıdır. Bu konuda biz üstümüze düşeni en iyi şekilde yapmaya hazırız’’dedi.

‘YENİDEN YAPISAL REFORMLAR YAPILMALI’

Akşam yemeğinde TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da uzun bir konuşma yaptı. Ülkenin geldiği noktayı anlatan Hisarcıklıoğlu, artık daha da ileri gitmeleri gerektiğini söyledi. 2015 seçimlerinin ardından 4 yıl boyunca seçim olmadığını belirten Hisarcıklıoğlu şunları söyledi: ‘’Seçim olmayınca sistem değişikliği, yapısal reformların yapılması için müthiş bir fırsat sunuyor. Bu da ilk iki senede olur. İki seneden sonra reform yapamazsın. Çünkü siyasetçinin gıdası oydur. Haziran ayının ardından Türkiye’yi yeniden yapısal reform çizgisine sokmalıyız. Çünkü biz son yıllarda yapısal reformları unuttuk. Neyle uğraşıyoruz. O bizden bu değil. O şu düşünceden bu diğer düşünceden. Biz birbirimizle uğraşmazken 2002-2008 yılları arasında ülkemiz en iyi yıllarını yaşadı. Türkiye 2 buçuk misli büyüdü.3 bin dolardan 10 bin dolar kişi başı milli gelire ulaştık.’’

Farklılıkların zenginlikleri olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, ‘’Elbette hepimiz değişik düşüncelerde olabiliriz. Allah istese hepimizi aynı şekilde yaratmaz mıydı? Hepimize ayrı düşünce vermiş. Ayrı düşüneceğiz ama sonunda ortak akılda buluşacağız. Farklı fikirlerimiz bizim en büyük zenginliğimiz zaten. Biz ülke olarak birbirimizi sevmek zorundayız. Ömür bir anlık zaten. Birbirimizi ne kadar seversek o kadar zenginleşiriz. Yapılacak yeni yapısal reformlarla 2015’in ikinci yarısından itibaren ülkemizi yeniden 2 buçuk kat daha büyüteceğiz. 25 bin dolar milli gelire ulaşacağız. Dünya’nın ilk 10 ekonomisi arasına girmeye çalışacağız

Yemeğin ve konuşmaların ardından TOBB’nin Denizli’ye yaptıracağı Meslek Lisesi’nin protokolü imzalandı. Okulun 24 derslikli olacağı ve 7 milyon TL’ye maal olacağı açıklandı.