KTSO Başkanı Mustafa Toktay yaptığı açıklamada;

"13.01.2011 tarihli TBMM genel kurulunda kabul edilen 14.02.2011 Tarihin Resmi Gazetede yayımlanan 6102 Sayılı Yeni Türk Ticaret Kanunu (YTTK)  01.07.2012 tarihinden itibaren yürürlüğe girmiştir. Ticaret hayatının günümüz ihtiyaçlarına göre düzenleyen YTTK birçok yeniliği de beraberinde getirmiştir. 
Şefaflığı sağlamak amacıyla kamuyu aydınlatma ve bilgilendirme yükümlülüğünü ön planda tutan, günümüz ticaret hayatını kolaylaştıracak YTTK da, reel sektörü rahatsız eden 47 hapis cezasının; 33' ü idari, 6' sı adli para cezasına çevrilmiş adli para cazalarının çoğu 2-4 bin TL seviyelerine dönüştürülmüştür. Sahtekarlık ve evrakta sahtecilik vb. fiillerde ise hapis cezalarına dokunulmamıştır. 

Tek kişilik şirket kurulabilecek, limited şirketlerde asgari sermaye 10.000 TL ;anonim şirketlerde ise asgari sermaye 50.000 TL olarak belirlenmiş ve asgari sermayeyi bulmayan mevcut şirketlerin sermayelerini  artırmaları kanunlaştırılmıştır.

Her tacirin internet sitesi kurma zorunluluğu ortadan kalkmış,  yalnız denetime tabi olan şirketlerin internet sitesi kurma zorunluluğu getirilmiştir. İnternet sitesinde yayınlanması zorunlu şirketin birçok gizli bilgileri ve maddi kaynaklarının aleniyetine de sınırlama getirilmiştir. 

Anonim şirketler  genel kurula katılım, öneride bulunma, görüş açıklama ve oy kullanmayı elektronik ortamda yapabilmeye yönelik  usuller, YTTK da yerini almıştır.

Şirket sermayesini artırmak için halktan para toplanabilmesi, SPK ' nın  iznine tabi tutulacaktır. Şirket pay sahipleri şirkete borçlanamayacak, "Türk'', ''Türkiye'', ''Cumhuriyet'' ve ''Milli'' kelimeleri bir ticaret unvanına ancak Bakanlar Kurulu kararıyla konabilecek.

Şirketler muhasebe kayıtlarını,  finansal ve mali tablolarını karşılaştırmalı olarak sunacak;  2013 yılında muhasebe açılış kayıtları TMS' ye uygun olarak düzenlenmesi de yasal zorunluluk haline gelmiştir. 

Yeni Türk Ticaret Kanunu' nun uygulanış biçimi, T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığınca çıkarılacak tüzük, yönetmelik ve tebliğler  ile  kademeli bir şekilde yürülüğe girmeye başlayacaktır. Yeni Türk Ticaret Kanunu' nun İlimize ve ülkemiz ekonomisine daha hızlı bir ivme kazandırmasını ümit ederim."dedi.