TOSYÖV Bursa Destekleme Derneği üyelerine iş sağlığı ve işçi güvenliği semineri verildi.

Merinos AKKM’de yapılan seminere, dernek üyesi iş yerlerinin yöneticileri katıldı. Seminerde yasanın yürürlüğe girmesinin ardından yapılan denetimlerde iş yerlerinde ortaya çıkan eksik ve aksaklıklar örnekleriyle anlatıldı ve neler yapılması gerektiği hakkında bilgi verildi.

Seminerin açılış konuşmasını yapan TOSYÖV (Türkiye Küçük ve Orta ölçekli işletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı) Bursa Destekleme Derneği Başkanı İsmail Hakkı Kavurmacı, derneklerinin KOBİ’lerin gelişmesi yönünde faaliyet gösterdiğini söyledi. Kavurmacı, üyelerinden gelen talepler doğrultusunda çalışmalarına yön verdiklerini belirterek, “Bu amaçla çeşitli araştırmalar yapıyor, uzmanların konuşmacı olarak katıldığı seminer ve paneller düzenliyoruz” dedi.

Konuşmasında, TOSYÖV Bursa Destekleme Derneği bünyesinde gönüllülerden oluşan 6 komisyon olduğunu vurgulayan İsmail Hakkı Kavurmacı, “Bu komisyonlardan biri olan İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Komisyonumuz, ülkemizin en güncel konularından bir olan iş sağlığı ve işçi güvenliği konusundaki gelişmeleri ele almak üzere bu semineri düzenledi. Uzmanlarımız, kafa karışıklığı oluşturan, hemen hemen her gün manşetlerde yerini alan iş kazalarına yönelik önlemlerde nerede olduğumuzu anlatacak, tespit edilen eksiklerimizi ve bunların çözüm yollarını aktaracaklar” dedi.

Seminerde ilk sunumu TOSYÖV Bursa Destekleme Derneği İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Komisyonu Başkanı ve İş Güvenliği Uzmanı Hakan Çubukçu yaptı. Çubukçu, yaklaşık 2 yıl önce çıkartılan yasanın ve ilgili yönetmeliklerin iş yerlerine getirdiği yükümlülükleri aktardı. Hakan Çubukçu yasaya uyulması durumunda Türkiye’de iş kazalarının en aza inceciğini belirterek, “Hiçbir şey insan sağlığından daha değerli olamaz. İş yerlerimizde gerekli önlemleri almalıyız. Elbette çalışan personelimize de iyi bir eğitim vermeli, sorumluluk bilinci aşılamalıyız” diye konuştu.

Seminerin diğer konuşmacılarından Bursa İş teftiş kurulu müfettişi Şerif Çetin, şirketlerde yapılan denetimlerde tespit ettikleri eksik ve aksaklıklar hakkında bilgi verirken, diğer bir iş teftiş kurulu müfettişi Hüsamettin Çoban da iş yerlerinde yapılması gereken zorunlu ölçüm ve kontroller hakkında bilgi aktardı.