HOUSTON (AA) Türkiye Petrolleri (TP) Genel Müdürü Besim Şişman, ABD'li Halliburton firmasıyla Trakya'da doğalgaz aramayı planladıklarını bildirdi.

ABD'nin Houston kentinde düzenlenen IHS CERAWeek 2016 Enerji Konferansı'nda Dünya Petrol Konseyi ile beraber basın toplantısı düzenleyen Şişman, "Dünyanın en büyük enerji servis şirketi Halliburton'la temastayız. Trakya'da gaz arama faaliyetleri gerçekleştirmek istiyoruz" dedi.

Şişman, Houston merkezli Halliburton firmasını ziyaret edip saha çalışmalarını yakından izleyeceklerini ifade ederek, şirketin kaya gazı arama-çıkarma faaliyetlerini yerinde inceleyip bilgi alacaklarını söyledi.

-"Dünya Petrol Kongresi fırsat" -

Gelecek sene temmuz ayında İstanbul'da düzenlenecek 22'inci Dünya Petrol Kongresi hakkında da bilgi veren Şişman, etkinliğin Türkiye için bulunmaz bir fırsat olduğunu dile getirdi.

Şişman, İstanbul ve Türkiye'nin Doğu ile Batı arasında birleştirici bir köprü olduğuna işaret ederek, "Doğumuzdaki ülkeler petrol ve gaz üreticileri, Batıdakiler ise tüketici ülkeler. Türkiye petrol ve doğalgaz açısından zengin değil, ancak üretici ve tüketiciler arasında çok önemli bir konumda bulunuyor" değerlendirmesinde bulundu.

Kongrenin Asya ile Avrupa kıtalarını birleştiren İstanbul'da yapılmasından gurur duyduğunu vurgulayan Şişman, TP'nin de 9-13 Temmuz 2017 de gerçekleşecek 22'inci Dünya Petrol Kongresi'nin ev sahibi ülke sponsoru olduğunu sözlerine ekledi.

Muhabir: Övünç Kutlu