Mevlana Kalkınma Ajansı ve Karaman MÜSİAD ortaklığında Konya-Karaman Bölgesel İş Formu toplantısını ve görüşmelerini gerçekleştirdi. Karaman Grand Karaman Otelde gerçekleşen görüşmelere 48 yabancı iş adamının katılması beklenirken hava muhalefetinden dolayı Tunus’tan 12 iş adamı katıldı.  Ayrıca Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Karaman Kent Konseyi Başkanı ve Karaman MUSİAD Başkanı Turgay Baş da iş adamlarını yalnız bırakmadı.

Mevlana Kalkınma Ajansına (MEVKA) ait Karaman’da destek yatırım ofisinin bulunduğunu söyleyen MEVKA Koordinatörü Turgut Yokuş, “Destek yatırım ofisimizde, iş adamlarının ve yatırımcıların her türlü işlemlerini ve prosedürlerini alacağı teşviklere ilişkin bilgilendirme yapıyoruz. Ayrıca prosedürlerinin izin takibini tarafımızca yapıyoruz. Herhangi bir yatırımcı geldiği zaman teşvik belgesiyle ilgili bütün işlemlerin alınması da dahil, ücretsiz olarak yardımcı oluyoruz. İş adamlarının ya da yatırımcıların hangi teşviklerden yararlanabileceğine dair bütün bilgileri veriyoruz” dedi.

“Aralık ayı içerisinde 23 Milyonluk teklif çağrısına çıkılacak” diyen Yokuş, “Bu teklif çağrısına katılıp teşvik almanız bizim için çok önemli. Yüzde 50’ye kadar hibe desteği verilecek. Güneş enerjisinde 750 bin, diğerinde de 400 bine kadar hibe desteğimiz var. Bunlardan elinizden geldiğince yararlanmaya çalışın. Bu fon, Karaman ve Konya arasında paylaşılan bir paradır. Bizim asli görevimiz bölgesel gelişmişlik farklarını azaltmak olduğu için, yatırımcıların ve iş adamlarının bu teşviklerden yararlanmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Yokuş’un konuşmalarının ardından karşılıklı iki alım heyeti görüşmelerine geçildi. Verimli geçen görüşmelerin ardından Tunuslu iş adamları görüşme yaptıkları şirket yetkilileriyle fabrikaları gezdi.  Önümüzdeki aylarda Bölgesel İş Formu Toplantılarının devamının yapılacağı bildirildi.