Turizm gelirleri bir önceki yıla göre 1 milyar 127 milyon dolar artarak, 19 milyar 18 milyon dolara ulaştı.

Almira Hotel’de Bursa SKAL Kulübü’nce düzenlenen toplantıya klüp üyelerinin yanı sıra Bursa’nın UNESCO dünya mirası listesine girmesinde önemli katkısı Prof. Dr. Neslihan Türkün Dostoğlu da katıldı. Merkez Bankası’nın açıkladığı en son verilere göre 2014 yılı Ocak-Ağustos döneminde turizm gelirlerinin bir önceki yılın aynı dönemine göre 1 milyar 127 milyon dolar artış göstererek 19 milyar 18 milyon dolara ulaştığını ifade eden Bursa SKAL Kulübü Başkanı Vehbi Varlık, turizmde iyi bir dönemi geride bıraktıklarını söyledi. Varlı, "Bu durum mutluluk verici. Umarım bu tempo devam eder" dedi.

Türkiye’nin, içinde bulunduğu coğrafyada yaşanan karışıklıklara rağmen turizm gelirini bir önceki yıla göre artırdığına dikkat çeken Varlık, "Çevremizdeki olumsuz durumlar inşallah bir an evvel sona erer ve hayat artık normal seyrinde devam eder. İş dünyası rahat eder, turizm gelişir" diye konuştu.

Varlık, Türkiye’ye gelen yabancı turistlerin çoğunun Arap, Afrika ve Uzak Doğulu olduğunu hatırlattı.

1998 yılında Truva antik kentinin dünya mirası listesine girmesinden sonra 2011 yılına kadar geçen 13 yılda bir durağanlık durumunun söz konusu olduğunu kaydeden Prof. Dr. Dostoğlu ise, bu durumun 2011 yılında Edirne’nin listeye girmesiyle birlikte ortadan kalktığını söyledi. Dostoğlu, 2012 yılında Çatalhöyük’ün, 2014’te de Bursa ile Bergama’nın listeye dahil olmasıyla birlikte iyi bir çıkış yakalandığına dikkat çekti.