Gönül Kahvesi Yönetim Kurulu Başkanı Yaman Yardımcı, hedeflerinin; ‘Osmanlı’dan miras kalan Türk kahvesini dünyaya tanıtmak ve markalaştırmak’ olduğunu belirtti.

Gönül Kahvesi Yönetim Kurulu Başkanı Yaman Yardımcı, Gönül Kahvesi olarak sektöre girişlerini ve hedeflerini anlattı.

“2002 YILINDAN BU YANA ’GÖNÜL KAHVESİ’ MARKASIYLA YOLUNA DEVAM ETMEYİZ”

Gönül Kahvesi’nin kuruluşu hakkında bilgi veren Yardımcı, “1993 yılında gıda sektörüne giren grubumuz, 2002 yılından bu yana “Gönül Kahvesi” markasıyla yoluna devam etmektedir. Gönül Kahvesi, butik kahve evidir. Türk kahvesindeki tadı ve lezzeti, kendi geliştirdiği özgün ürünlerin özel formülleriyle sunmaktadır. Markamız, Türk kahvesine hak ettiği itibarı ’Gönül Harmanı’ ürünü ile kazandırmıştır” dedi.

İlk şubelerini 2002 yılında İzmir’de açtıklarını belirten Yardımcı, “Gönül Kahvesi, bugün Türkiye’de ve yurt dışında 72 şubesiyle, kendi iş alanında en bilinen marka olma hedefini belirleyerek; kendine özgü ürün gamı, mağaza konsepti ve yaratıcı-yenilikçi yaklaşımıyla, hedefine her geçen gün daha da yaklaşmaktadır” diye konuştu.

“İLK YURT DIŞI ŞUBESİ SARAYBOSNA’DA AÇILDI”

Yardımcı, “Gönül Kahvesi 2014 yılında, Türkiye’nin yanı sıra önce Avrupa, Ortadoğu, daha sonra Amerika’dan gelen yoğun teklifler karşısında yurt dışına açılma kararı alarak, ilk yurt dışı şubesini Mayıs 2014’te Saraybosna’da açmıştır. Yeni açılacak şubeler arasında; Avrupa’nın birçok şehri ile Dubai ve Amerika da bulunmaktadır” dedi.

23 FARKLI KAHVE ÇEŞİDİ

23 farklı kahve çeşidi ile Türk kahvesine farklı bir tat getirdiklerini söyleyen Yardımcı, şöyle devam etti: “Özel ürünlerimiz arasında; Gönül Harmanı, Damla Sakızlı, Kakuleli, Çikolatalı Kahveler, Melengiç ve Çitlembik gibi Türk Kahvesi çeşitlerimizin yanı sıra; Espresso bazlı kahveler ile Aromalı ve Yöresel Filtre Kahve çeşitlerimiz mevcuttur. Ayrıca; Çay, sahlep ve sıcak çikolata gibi sıcak içecekler ürün gamımızda bulunurken; özel kahvaltı menüsü, su börekleri, sandviç, dondurma ve pasta çeşitleri de menümüzde yer almaktadır.. Tescilli içeceğimiz Karadut Yağmuru’nun yanı sıra fındıklı, karamelli, vanilyalı buzlu kahveler, frappe ve milkshake çeşitleri ile misafirlerimize farklı lezzetler de sunuyoruz.”

ÜNLÜ İSİMLER DE GÖNÜL KAHVESİ MÜDAVİMİ

Ünlü isimlerin de Gönül Kahvesi’ni tercih ettiğini belirten Yardımcı, “Ünlü tiyatro sanatçısı Cem Özer- televizyon sunucusu Hilal Ergenekon, sinema ve tiyatro oyuncusu Tolga Çevik gibi bir çok ünlü isim, Gönül kahvesini sık sık ziyaret edenler arasında yer alıyor” dedi.

“HEDEF; TÜRK KAHVESİNİ DÜNYAYA TANITMAK”

Hedeflerini açıklayan Yardımcı, “Türkiye’nin kahve zinciri Gönül Kahvesi’nin hedefi, Osmanlı’dan bize miras kalan “Türk Kahvesi”ni Dünyaya tanıtmak ve markalaştırmaktır. Şu an için 72 şubeye ulaşan Gönül Kahvesi’ni, orta vadede 500’e yakın şubeye ulaştırmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

GÖNÜL KAHVESİ’NİN ALDIĞI ÖDÜLLER

Yaman Yardımcı, “Gönül Kahvesi, 2007 yılında Tüyap’taki kahve yarışmasında; Espresso ile Türkiye birincisi seçilmiştir. 2014 yılı ise Gönül Kahvesi’nin ödül yılı olmuştur. Önce; “Avrasya Tüketici Derneği Ödülü”, ardından “Avrupa Kalite Ödülü”, daha sonra “Altın Adam Ödülü” ve son olarak Kasım 2014’te Amerika’da düzenlenen 3.Dünya Kalite Zirvesi Ödül Töreni’nde; farkındalık yaratan, yenilikçi ve girişimci yaklaşımından dolayı “Dünya Kalite Ödülü”nün sahibi oldu” dedi.

“GÖNÜL KAHVESİNİN REKLAM YÜZÜ TÜRKAN ŞORAY”

Yardımcı, “Türk Sineması’nın Sultanı Türkan Şoray, Gönül Kahvesi’nin gönüllü elçisi ve açılışlarımızda bulunarak mutlu günlerimize büyük renk katıyor. Gittiği her yerde sevenleri tarafından sevgiyle karşılanıyor ve kendisi bizim ’gönlümüzün sultanı’. Umarım, bundan sonraki süreçte de açılışlarımız yine onunla devam edecek” diyerek sözlerini bitirdi.