Türk Metal Sendikası Bursa Şubesi’nin olağan genel kurulu miting havasında geçti. Türk Metal Genel Başkanı Pevrul Kavlak, üniversite müjdesi verdi.

Bursa Shareton Otel’de yapılan genel kurula Türk Metal Genel Başkanı Pevrul Kavlak ile çok sayıda sendika üyesi katıldı. Toplantıda sözleri sık sık sevgi tezahüratlarıyla kesilen Kavlak, dünyada bir ilki gerçekleştirerek, sendika olarak bir üniversite açacaklarını söyledi. Bu üniversitede işçi çocuklarının beş kuruş para ödemeden okuyacağının altını çizen Kavlak, “Dünyada bir ilki gerçekleştireceğiz. İlk defa bir işçi sendikası üniversite kuracak. Bunun ön iznini aldık, evraklarımız YÖK’te. Burada sizlerin çocukları okuyacak. Hem de cebinizden beş kuruş para çıkmadan tam burslu okuyacak. Değerli arkadaşlarım, hepimiz emekçiyiz. Bazen çocuklarımız okuma şansı bulamıyor. İşçi çocuklarını iş garantili meslek sahibi yapacağız" dedi.

"Uludağ Otomobilciler Okulu" projesiyle ilgili çalışmaların sürdüğünü kaydeden Kavlak, "İnşallah en kısa zamanda bütün ayrıntıları ile sizlere açıklayacağız, kamuoyunu bilgilendireceğiz” diye konuştu.

İşçi çocuklarına verdikleri bursları artıracaklarını dile getiren Pevrul Kavlak, “İşçiden aldıklarımızı işçiye geri iade edeceğiz. Bizle aşık atmaya kalkanların aklını alacağız. Bursa’da iki ayrı projeyi hayata geçireceğiz. Dün arkadaşlarım Uludağ üniversitesi ile iki önemli projenin anlaşmasını yaptı. Biri meslek hastalıkları ile ilgili proje. Diğeri ise bu üniversite ile birlikte kuracağımız sendikacılık akademisi. Artık sendikacılar sadece alaylı değil okullu olacak. Araştıran, öğrenen, psikolojiden anlayan, ama daha da önemlisi ülkesine, milletine, bayrağına sahip çıkan sendikacılar olacak” dedi.

Ardından seçime geçildi. Mevcut şube başkanı Yılmaz Özlütürk oy çokluğuyla tekrar seçildi.