CANNES (AA) - Dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı MIPIM, bin 700 metrekarelik alan ve 850 kişilik katılım ile Türk şehirlerinin ve gayrimenkul şirketlerinin gövde gösterisine sahne oluyor. Türkiye, fuarda en yüksek katılım gösteren 5 ülkeden biri konumunda.

MIPIM Uluslararası Gayrimenkul Fuarı, Fransa'nın Cannes şehrinde kapılarını açtı.

Dünya genelinde 89 ülkeden yaklaşık 22 bin gayrimenkul profesyoneli ile 4 bin 800 yatırımcı ve finans kuruluşunu bir araya getiren, bin adet projenin yer aldığı fuarda Türkiye göz kamaştırıyor.

Toplamda 20 bin metrekarelik alanda düzenlenen fuarda İstanbul Ticaret Odasının, Emlak Konut GYO'nun destekleriyle hayata geçirdiği, en görkemli yerde, Paris ve Londra çadırlarının arasında yer alan İstanbul Gayrimenkul Tanıtım Çadırı dikkati çekiyor. 685 metrekarelik bu çadırda İstanbul ve Türkiye'ye gelmek isteyen yabancı yatırımcıların yanı sıra konuklar ağırlanıyor.

Türk misafirperverliğinin en güzel şekilde yaşatıldığı çadırda, 96 metrekarelik maketle İstanbul'un dört mevsimi ses ve görsel efektlerle konuklara aktarılıyor. İstanbul, adeta şovla tanıtılıyor.

Çadırda ayrıca Üçüncü Havalimanı ile Avrasya Tüneli gibi Türkiye'yi ileriye taşıyacak projelerin maketleri de yer alıyor. Öte yandan Türk mutfağından eşsiz örneklerin sergileniyor, yiyecek ve içecek ikramı yapılıyor. Misafirler, taze demlenmiş Türk çayından içmeden çadırdan gönderilmiyor.

Türkiye, katılımcı açısından ilk 5'te

Türkiye, toplamda 850 katılımcı ve kapladığı 1700 metrekarelik alanda iki 89 ülke arasında ilk 5'te yer alıyor. Fuarda Türk kurum ve kuruluşlarına ait 50 stant bulunuyor.

Toplamda 20 bin metrekare alan üzerine kurulan fuarda Türkiye'den katılan kamu kurum ve kuruluşları ile inşaat şirketleri bin 700 metrekarelik yere sahip.

Antalya, Balıkesir, Bursa, Hatay, İstanbul, Kocaeli, Konya ve Ordu büyükşehir belediyeleri stantla katıldığı fuarda, 19 belediye başkanı hazır bulunuyor.

Fuara stantla katılan şirketlerin arasında İTO ve Emlak Konut GYO'nun yanı sıra Beyoğlu Investors Group (BIG), Efekta Mimarlık, Esas Gayrimenkul, Hill International, İzka İnşaat, Lal Gayrimenkul Değerleme, Özak – Yenigün – Ziylan Ortaklığı, Öncüoğlu+ACP Mimarlık, Özer+Tulgan Mimarlık, ProPlan, Real Estate, Sabri Paşayiğit Design Office, Tabanlıoğlu Mimarlık, Tahincioğlu Gayrimenkul ve TSKB Gayrimenkul Değerleme bulunuyor.