ANKARA (AA) - Ankara merkezli Nata Holding, Türkmenistan'da 9 ayda 27 kilometrelik hattı tamamlayarak, bu ülkeyle Kazakistan'ı demiryoluyla birbirine bağladı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, News Record (ENR) tarafından açıklanan "Dünyanın En Büyük 225 Uluslararası Müteahhidi" listesinde yer alan Nata Holding, Türkmenistan'da yürüttüğü projeyi tamamladı. Türkmenistan'da çölün ortasında şantiye kurarak 9 ayda 27 kilometrelik demiryolu hattını yapan firma, böylece Türkmenistan ile Kazakistan'ı demiryoluyla birbirine bağladı.

Nata Holding Yönetim Kurulu Başkanı Namık Tanık, kışın -25, yazın 60 dereceyi bulan zorlu hava koşullarında çalıştıklarını belirterek, Türkmenistan pazarının cazip olduğunu ve ülkede yabancı ortaklar için uygun koşullar bulunduğunu kaydetti.

Tanık, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulu Berdimuhamedov'un, Türk şirketlerinin rahat çalışabilmesi için her türlü kolaylığı sağladığını ifade ederek, Türkmenistan'ın bütün eyaletlerinde pek çok konuda önemli projeleri hayata geçirdiklerinin altını çizdi.

Türkmenistan'ın ikinci evi olduğunu kaydeden Tanık, "Mesaimin çoğunu Türkmenistan'da işimin başında geçiyorum. Elektrifikasyon ve telekomünikasyon konularında önemli projeleri yürütüyoruz ayrıca Bereket-Etrek arası 250 kilometre elektrik, sinyalizasyon, demiryolu haberleşme işleri ile Başkent Aşkabat'ın içinden geçen Karakum Kanalı'na inşa ettiği çelik köprünün tamamlanması ile Türkmenistan ulaşımında önemli bir sorunu çözmüş olduk" ifadelerini kullandı.

Tanık, ayrıca altyapı işinin baba mesleği olduğunu hatırlatarak, bu ülkedeki projeleri büyük bir özveriyle sürdürdüklerini kaydetti. 

Türkmenistan'ın Bereket şehrinde beton, direk, köprü girişi, bordür taşı, boru ve çeşitli prefabrik ürünler üreten Nata Holding'in bünyesinde Nata-Net-Hocalık cemiyeti adı altında Türkmenistan firması olarak faaliyet gösteren Çohanlı ve Bereket ilçelerinde iki fabrikası bulunuyor.