KAYSERİ (AA) - Haberleşme alanında öğrenim gören öğrencilerin daha iyi eğitim alması ve mezuniyet sonrasında istihdam olanaklarının artırılması amacıyla Türk Telekom ile Erciyes Üniversitesi (ERÜ) arasında iş birliği projesi imzalandı.

Türk Telekom Akademi ile ERÜ Kayseri Meslek Yüksek Okulu işbirliğinde yürütülecek "MYO İstihdam" projesi ERÜ İletişim Fakültesi Konferans Salonu'nda tanıtıldı.

Projeyle öğrencilerin mevcut teknik bilgi ve becerilerinin artırılması, öğrencilerin sektördeki uygulamalara hazırlanması, mezuniyet sonrası istihdamlarıyla mevcut iş süreçlerine katkı sağlanması, Türk Telekom ve alt yüklenici firma çalışanlarının sertifikalandırılması, Türk Telekom müşterilerine sunulan tesis ve kurulum hizmet kalitesinin sistematik bir şekilde artırılması amaçlanıyor.

Türk Telekom İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Bahattin Aydın tanıtım töreninde yaptığı konuşmada, Türk Telekom Grubu olarak eğitime önem verdiklerini, Erciyes Üniversitesi ile birlikte telekomünikasyon sektörünün kaliteli iş gücü  ihtiyacını karşılamak amacıyla meslek yüksek okulu özel sertifika programları tasarladıklarını bildirdi.

Projenin pilot uygulamasını Erciyes Üniversitesi ile gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Aydın, "Hedefimiz ilk yılımızda 480 öğrenciye eğitim vermek. Projeyle öğrencilerin dışında 5 bin Türk Telekom çalışanı ve 4 bin alt yüklenici çalışanının sertifikalandırılması hedefleniyor. Programımızla öğrencilerin mevcut teknik bilgi ve becerilerini artırmayı, aynı zamanda öğrencileri sektördeki mevcut uygulamalara hazırlamayı amaçlıyoruz. Tüm bu süreçlerin sonunda mezuniyet sonrası istihdamlarını sağlayarak, mevcut iş süreçlerimize katkı sağlamayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Üniversitelerle gerçekleştirilen iş birliklerinin teknolojik boyutunun önemine değinen Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Coşkun Şahin de şunları kaydetti:

"Türk Telekom Grubu olarak 175 yıllık uygulama bilgi birikimimizin, üniversitelerimiz aracılığıyla ülkemize katkı sağlaması için çalışıyoruz. Erciyes Üniversitesi ile birlikte gerçekleştirdiğimiz bu işbirliği kapsamında ise Türk Telekom Grubu olarak 175 yıllık pratik bilgi birikimimizi Erciyes Üniversitesi’nin öğretim ve akademik birikimi ile birleştireceğiz. Öğrencilerimizin tüm bu süreçleri tamamladıklarında, iş hayatı için aradıkları avantajlı konumu kolaylıkla yakalayacaklarına inanıyoruz."

ERÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Hamza Çakır ise Türk Telekom ile işbirliği yapmanın mutlululuğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Türk Telekom'un önemli bir sorumluluk üstlendiğini aktaran Çakır, şöyle devam etti:

"Çocuklarımızın daha eğitimlerinin başında, talep edilen insan kaynakları niteliklerine göre yetiştirirsek, hem çocuklarımızın geleceği daha iyi olur hem de Türkiye daha iyi noktalara gelir. Türk Telekom yetkilileri bu sorumluğu almasalardı öğrencilerimiz, eğitim alırken edinecekleri bilgiyi mezuniyetleri sonrasında edinmeye çalışacak ve bazıları da bu imkana sahip olamayacaktı. Bu iş birliğimiz sonucunda, öğrencilerimiz daha rahat iş bulabileceğini düşünüyorum. Çünkü mezun olduklarında yetişmiş eleman olacaklar."

Konuşmaların ardından Aydın, Çakır, Şahin ve ERÜ Kayseri Meslek Yüksek Okulu Müdürü Hamdi Taplak tarafından projenin sözleşmesi imzalandı.