Turkcell ve Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) iş birliğiyle hazırlanan “Ekonomiye Kadın Gücü” programı Bursa’da tanıtıldı.

Kadınların güçlendirilmesine yönelik hazırlanan proje Hilton Otel’de yapılan toplantıyla tanıtıldı. Ticaret yapmak isteyen kadınlara faizsiz ve geri ödemeli kredi veriliyor. 5 kadının bir araya gelerek oluşturduğu gruptan bir grup lideri seçiliyor ve belirlenen hedef bildiriliyor. Grup üyelerine belirlenen miktarda kredi verildikten sonra üretim başlıyor. Kredinin geri ödemesi ise 52 ay gibi uzun bir vadeye yayılıyor.

Turkcell Kurumsal Sosyal Sorumluklar Müdürü Aslı Ünlü, bu projenin kadınların kendi ayakları üzerinde durması için yapıldığını belirterek, sadece Bursa’da bu projeden 2 bin 779 kişinin faydalandığını ve yıllık ortalama 3 milyon TL kredi imkanı sağlandığını söyledi. Ünlü, “Türkiye’de kadınların iş gücüne katılma ve toplumsal hayattaki rolünün daha güçlü olması için çalışıyoruz. Fırsat eşitliğini her alanda önemsiyor, kadınlarımızın güçlenmesini destekleyen projeleri hem bizzat yürütmeye, hem de içinde olmaya özen gösteriyoruz. Eylül 2012’de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı himayesinde, TİSVA iş birliğiyle ’Ekonomiye Kadın Gücü’ projemizi hayata geçirdik. Şu anda 70 bin kadınımıza destek veriyoruz” şeklinde konuştu.