Karaman’da 2011 yılında kurulan kooperatif sayesinde çalışmalarına başlanan Tekmarsan Sanayi Sitesi 2019 yılında tamamlandı. Sitenin doluluk yüzde 90'lara ulaşırken Karaman'ın büyük bir eksikliği de giderilmiş oldu.

324 esnaflara ait dükkanların olduğu sanayi sitesinde 40 tanede kooperatife ait dükkanı var. Bu dükkanlar site yönetimi adına gelir amacı satılabileceği gibi kiraya verilebilecek.

Tekmarsan Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Recep Afacan gazetecilere yaptığı açıklamada sitede eksiklerin giderilmesi için yönetim olarak çalışmalarının aralıksız olarak devam ettiğini söyledi.

Siteye taşınan esnafların memnuniyetinin kendileri için önemli olduğunu ifade eden Afacan, " Bunun yanında bir banka ve PTT şubesine ihtiyacımız var. Karaman halkının tamamına hizmet verebilecek bir restoran lazım. Bunlar için yerlerimiz var. Taliplilerle görüşüp gereken yardımı yapacağız." dedi.

Hizmet binalarının tamamlandığını, bunun yanında en büyük ihtiyaç olan cami inşaatının devam ettiğinin vurgulayan Afacan, şunları kaydetti:

"Cami inşaatımız hızla ilerliyor. Hayırsever vatandaşlarımızın desteğini bekliyoruz. Bunun yanında mobilyacılara hizmet verecek esnafımızın her ihtiyacını karşılayabileceği mağazanın açılacağı 2 tane işyerinin inşaatına başladık. Çarşımız dolmaya devam ediyor. Parçacı ve hırdavatçı esnaflarımızın da gelmesiyle çarşımız daha da hareketlenecek. Sitemizin içindeki yol kaldırım refüj çalışmaları belediyemiz tarafından sürdürülüyor. Yollarımızın yüzde 90'ı tamamlandı. Sağolsun başkanımız her türlü talebimizde bizim yanımızda oldu. Ben Esnafımız ve Yönetim kurulumu olarak verdikleri destekten dolayı Belediye Başkanımız Savaş Kalaycı'ya teşekkür ediyoruz."

Tekmersan'ın Karaman'ın en büyük eksikliğini giderdiğini sözlerine ekleyen Afacan konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İşyerlerimiz esnafımızın ihtiyaçlarına göre yapıldı. Her işyerinin mutfağı, duşları, tuvaletleri mevcut. Doğalgaz var. Eski işyerlerimizde gelen müşterilerimize ihtiyaç gidereceği bir tuvalet bile gösteremiyorduk. Güvenliğimiz muntazam. Çarşımız var. Müşteri siteye girdiğinde her türlü ihtiyacını burada giderebiliyor. Şehir dışında gittiğimiz toplantılarda bakanlık yetkilileri tarafından örnek kooperatif olarak gösteriliyoruz. Bu Karamanımız için gurur verici bir olay. Daha iyi duruma gelmek için çalışmalarımız devam edecek. Ben sitemizin bugünlere gelmesinde emeği geçen devlet büyüklerimize, milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza teşekkür ediyoruz."