KAYSERİ (AA) - Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, yılın üçüncü çeyreğinde yakalanan yüzde 4'lük büyüme oranını, olumlu bir gelişme olarak karşıladıklarını belirtti.

Hiçyılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, Hükümetin 2016 yılı Eylem Planı ve TÜİK tarafından açıklanan gayrisafi yurtiçi hasıla üçüncü çeyrek verilerini değerlendirdi.

Gayrisafi yurtiçi hasıladaki büyümenin yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 4 olmasını, sevindirici olarak karşılayan Hiçyılmaz, şunları kaydetti:

"Türkiye ekonomisinin 2015 yılı ilk üç çeyreğindeki ortalama büyüme rakamı ise yüzde 3,4 olmuştur. Türkiye tam 24 çeyrektir üst üste büyüme başarısını göstermiştir. Türkiye'nin bu yıl içinde yaşanan iç gelişmelere bağlı ekonomik belirsizlikler ve dış kaynaklı pek çok soruna rağmen yüzde 4'lük büyümeyi sağlaması memnuniyet vericidir. Bu rakam bize göstermektedir ki ülkemiz tüm çevre ülkelerde yaşanan karışıklıklar ve ekonomik kriz etkilerine rağmen sağlam bir ekonomik yapıya sahiptir" 

Büyüme rakamının, Türkiye'nin bölgesinde yaşanan karışıklıkların aksine güvenli liman olma özelliğini koruduğunu gösterdiğini vurgulayan Hiçyılmaz, işaret etmiştir. Bu özellik, iş dünyası olarak bizlere güven vermektedir. Geleceğe ilişkin beklentilerimizin kısa sürede gerçekleşebileceğine olan inancımız, büyüme rakamındaki yukarı yönlü hareketle daha da güçlenmiştir.” 

- Hükümetin 2016 eylem planı 

Hiçyılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan 64. Hükümetin 2016 eylem planının da iş dünyası tarafından olumlu karşılandığını dile getirdi.

Ekonomik yapıya ilişkin güven artırıcı adımların, bundan sonra da atılacağını vurgulayan Hiçyılmaz, şöyle devam etti:

"Ekonomi yönetimi konusunda taviz vermeyen etkin bir yol izlenmelidir. Eylem planında, iş dünyasını ilgilendiren şirket kuruluşu ve tasfiye işlemlerinin kolaylaştırılması ve vergi mevzuatının iyileşmesi yönünde adımlar atıldığı görülmektedir. Hukuk mevzuatı konusunda da kısa sürede gelişme yaşanmasını ümit etmekteyiz. Kalkınma ajanslarının yapısında değişikliğe gidilmesi yatırımları olumlu etkileyecektir. Bunun yanı sıra rekabet şartlarının iyileştirilmesiyle KOBİ'lerin finansmana erişimi noktaları öncelikli olmak üzere kısa sürede yeni adımların atılmasını bekliyoruz. Teşvik sisteminin yenilenmesi ve üretimin desteklenmesi ile inovasyon ve Ar-Ge noktasında atılacak hızlı adımlar da büyük önem arz etmektedir."

Başkan Hiçyılmaz, kısa vadede gerçekleştirilecek vaatlerin ekonomideki canlılığa ivme kazandıracağını, orta ve uzun vadeli programların işleyişine de katkı sunacağını sözlerine ekledi.