Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Adıyaman Bölge Müdürlüğü, son yıllarda yaptığı atılımlarla sondaj ve üretim faaliyetlerini arttırdı.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın yurt içinde ürettiği petrolün yüzde 25’inin çıkartıldığı Adıyaman Bölge Müdürlüğü, en son 2008 yılında Şambayat sahasından önemli miktarda kaliteli petrol bulmuştu.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı ekipleri sondaj çalışmalarına aralıksız devam ettiği Bozhöyük sahasından da önemli oranda petrol bulmayı ümit ediyor.

Adıyaman’da 35 sahadaki 250 kuyudan günlük 9 bin varil petrol üretimi yapan Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı 1971’den beri Adıyaman’da petrol üretimi gerçekleştiriyor.

2003 yılında sadece 3 kuyuda sondaj yapan Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı, 2014 yılında bu sayıyı 50’e yükseltti. İki yıl önce 6 olan sondaj kulesini 10’a yükselten Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı, ne kadar çok sondaj yaparsa o kadar petrol buluyor.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Adıyaman Bölge Müdürü Savaş Bütün, petrolcülükte sondajın çok önemli olduğuna vurgu yaparak, her şeyin sondajla başladığını dile getirdi.

“Petrolcülükte her şey sondajla başlar” diyen Bütün, Adıyaman’daki sondaj faaliyetlerinin son yıllarda arttığına dikkat çekti.

2003 yılında sadece 3 kuyuda sondaj yapıldığını bu rakamın 2014 yılında 50’ye ulaştığını ifade eden Savaş Bütün, iki yıl önce 6 olan sondaj kulesi sayısının 10’a çıkartıldığını aktardı. Bütün, “Son yıllarda Adıyaman Bölge Müdürlüğü’nde sondaj faaliyetlerimizi artarak devam ettiriyoruz. 2003 yılında Adıyaman Bölge Müdürlüğü’nde sadece 3 tane kuyunun sondajı yapılmış. Ama şu anda bu rakam 50’ye ulaştı. Ne kadar çok sondaj o kadar çok petrol; o kadar çok başarı demektir. Adıyaman Bölge Müdürlüğümüz 35 sahada 250 kuyu ile günlük 9 bin varil petrol üretiyor. Bu Türkiye Petrolleri’nin Türkiye’de ürettiği petrol miktarının yüzde 25’i ne tekabül ediyor. En son 2008 yılında Şambayat sahamızda önemli miktarda petrol bulmuştuk. Buradan petrol üretimimiz devam ediyor. Şu an Bozhöyük sahamızda sondaj çalışmamız sürüyor. Bu sahamızdan da petrol bulma ümidindeyiz” dedi.