TOBB tarafından düzenlenen Türkiye’nin En hızlı büyüyen 100 şirketinin tespit edileceği “Türkiye 100 Programı”na başvurular 15 Kasım tarihine kadar uzatıldı.

Borsa İstanbul’dan yapılan açıklamaya göre Türkiye’nin hızlı büyüyen 100 yıldız şirketini tespit etmek amacıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından, AllWorld Network ve TEPAV işbirliğinde gerçekleştirilen yarışmaya başvurular 15 Kasım’a kadar uzatıldı.

’Türkiye 100 Programı’na katılacak şirketlerin ortakları arasında kamunun olması ve halka açık olması, merkezi Türkiye’de olması gerekiyor. Başvuru yapacak şirketin sermayedarlarının yerli veya yabancı olması yarışmaya katılmayı engellemezken hisselerinin yüzde 51’inden fazlasının halka açık bir başka şirkete ya da bir kamu şirketine ait olduğu şirketlerin başvuru kabul edilmeyecek.

Yabancı bir şirketin Türkiye şubeleri, kar amacı gütmeyen şirketler, Franchise işletmeleri, Otomobil galeri, bankalar ve elektrik, gaz ve su sağlayıcıları da yarışmaya katılamayacak. Holdinglerin başvurusu kabul edilmezken bir holdinge bağlı tekil şirketler başvuru yapabilecekler.