ANKARA (AA) - Türksat AŞ'nin Türk Standardları Enstitüsü (TSE) tarafından "Ağ ve Sistem Altyapısı, WEB Uygulamaları ve Veri Tabanları Hizmeti" kapsamında denetlenerek "TSE Onaylı A Seviye Sızma Testi Sertifikası" almaya hak kazandığı bildirildi.

Türksat'tan yapılan yazılı açıklamada, şirketin TSE tarafından 23 Temmuz'da "Ağ ve Sistem Altyapısı, WEB Uygulamaları ve Veri Tabanları Hizmeti" kapsamında denetlendiği ve "TSE Onaylı A Seviye Sızma Testi Sertifikası" almaya hak kazanarak A seviye sertifikayı alan ilk firmalardan biri olduğu aktarıldı. 

Açıklamada, şirketin bünyesinde 2011 yılında kurum içi bilgi güvenliği ihtiyaçlarını karşılamak üzere kurulan e-Devlet Bilgi Güvenliği Direktörlüğünün kapsamının, 2014 yılında "Kurumsal Bilgi ve Siber Güvenlik Yönetimi Direktörlüğü" adıyla tüm kamu kurum ve kuruluşlarına hizmet edecek şekilde genişletildiğine dikkat çekildi.

Birimin halen 3 ana başlıkta 11 hizmet sunduğuna işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Teknolojik gelişim doğrultusunda hizmet portföyünü geliştiren Türksat AŞ, önümüzdeki yıllarda ürün ve hizmet çeşitliliğini artırmayı hedefliyor. Sunduğumuz ürün ve hizmetlerdeki kalitemizi artırmak açısından sertifikasyona önem veren şirketimiz, almış olduğu bu sertifika ile bilgi güvenliği ekibinin hem Ağ ve Sistem Altyapısında hem de Web Uygulamaları ve Veritabanları konularında yetkinliği belgelemiş oldu. Bu sertifika ile birlikte Türksat AŞ'nin sahip olduğu ürün ve sistem sertifika sayısı 7'ye ulaştı. İş sürekliliğine yönelik ISO 22301 sertifikasını da yıl sonuna kadar almayı planlayan şirketimiz önümüzdeki yıl yazılım geliştirme süreçleri ve veri merkezi standartlarıyla ilgili sertifikaları da alarak standartlaştırma çalışmalarına devam edecek."