ANKARA (AA) - Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ), tasarımını ve üretimini gerçekleştirdiği ilk A350-1000 Aileron (kanatçık) setini, AIRBUS firmasına teslim etti. 

Şirketten yapılan yazılı açıklamaya göre, TUSAŞ ve AIRBUS firmaları arasında yaklaşık 2 yıl önce A350-1000 sözleşmesi imzalandı. TUSAŞ, tasarımını ve üretimini gerçekleştirdiği ilk A350-1000 Aileron setini, Ankara Kazan'daki tesislerinde gerçekleştirdiği törenle AIRBUS firmasına teslim etti. 

Kanadın bir parçası olan "Aileron", uçakların kritik bir uçuş kontrol yüzeyi olarak kabul ediliyor. Uzun menzilli, geniş gövdeli yolcu uçağı A350 XWB, hem gövdesi hem de kanat yapısı güçlendirilmiş karbon fiber polimer kompozit olan ilk AIRBUS uçağı olarak dikkati çekiyor.

TUSAŞ-AIRBUS iş ortaklığıyla yürütülen A350 Programı dışında, A400M, A330 ve A320 ailesi uçakların mevcut programları da seri üretim evresinde olup, sevkiyatlara planlı takvime uygun olarak devam ediliyor. TUSAŞ, AIRBUS için daha gelişmiş komponentlerin tasarım ve üretimini yapabilmek için devamlı olarak metotlarını, prosedürlerini ve mühendislik kabiliyetlerini geliştiriyor.