ANKARA (AA) - Arife Yıldız Ünal - Yavuz Sultan Selim Köprüsü bağlantılı yollarından Kurtköy-Akyazı ve Kınalı-Odayeri kesimleri için mart ayında yapılması planlanan ihaleler beşinci kez ertelendi.

Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamındaki Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün bağlantılı yollarından Kurtköy-Akyazı ve Kınalı-Odayeri kesimleri için 4 Mayıs'ta ihale yapılacak. Bu yıl hizmete girmesi hedeflenen köprünün, bağlantı yollarının ise 2018 sonunda tamamlanması hedefleniyor.

İstanbul Boğazı'nda yapımı süren üçüncü köprünün bağlantı yolları için önce 6 Mart 2015'te yapılacağı açıklanan ihale, 6 Mayıs 2015'e ertelenmişti. Ardından, firmaların talebi üzerine Kurtköy-Akyazı ve Kınalı-Odayeri kesimlerinin ayrı tarihlerde ihale edilmesine karar verilmişti.

Yap-İşlet-Devret modeliyle Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nin Kurtköy-Akyazı kesimi işine ait ihale için önce 30 Haziran 2015 olarak belirlenen tarih, sonra 31 Ağustos 2015'e, devamında ise 1 Mart 2016'ya ertelenmişti. Projenin ilk önce 7 Temmuz 2015 olarak açıklanan Kınalı-Odayeri kesimi işine ait ihalesine ilişkin tarih de 7 Eylül 2015, daha sonra da 8 Mart 2016 olarak değiştirilmişti.

Söz konusu ihalelerin, 4 Mayıs'ta yapılacağı belirtildi.