Geçtiğimiz günlerde Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker'in Twitter'dan yaptığı paylaşımla sinyalini verdiği ilk satış gerçekleşti.

Yıldız Holding bünyesindeki en büyük gıda şirketlerinden Ak Gıda, Fransız gıda devi Groupe Lactalis şirketine satıldı. Avrupa'nın en büyük süt toplayıcısı olan Lactalis dünyanın 15. büyük gıda şirketi olarak gösteriliyor. Satışla ilgili resmi açıklama bir saat içinde yapılacak.İstanbul Sanayi Odası’nın geçtiğimiz yıl açıkladığı en büyük 500 sanayi kuruluşu listesine 33 sırada giren Ak Gıda San. Ve Tic. A.Ş. 1 milyar 837 milyon TL ciroya sahip.

TÜRKİYE'NİN GIDA DEVLERİNDEN
Ak Gıda içinde Ülker İçim gibi dev markaları barındırıyor.Ak Gıda'nın Türkiye'nin beş farklı bölgesinde beş üretim tesisine sahip.1996 yılı Ağustos ayında Akyazı Köy-Tür fabrikasının satın alınması ile kurulan Ak Gıda San. ve Tic. A.Ş. Türkiye ve komşu coğrafyaların en büyük süt işleme tesisi Pamukova tesislerine 1998 yılında 450 dönüm arazinin satın alınması ile taşındı. Akyazı fabrikasında UHT süt, yoğurt, beyaz peynir ve kaşar peyniri üretimleri ile başlayan yolculuğumuz şu anda Türkiye’nin 5 farklı bölgesinde 5 üretim tesisinde üretilen, 23 farklı markada 339 nihai ürün çeşidine sahip.