Ekonomi Profesörü Ünsal Ban, “Başbakan Davutoğlu’nun 10. Kalkınma Planı’nda belirlenen 25 dönüşüm programından 9’una ilişkin eylem plânını açıklamasıyla, üretim hedefi iyice belirginleşmiştir” dedi.

Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü ve Dünya Ekonomik ve Stratejik Araştırmalar Vakfı (DESAV) Başkanı Prof. Dr. Ünsal Ban, hafta sonu İstanbul’da katıldığı bir programda önemli açıklamalarda bulundu. Profesör Ban, “Yıllardır dikkat çektiğimiz nokta; üretiyorsan her durumda ayakta kalırsın. Birçok ülkeyi batma noktasına getiren Avrupa krizi, Almanya’ya zarar veremediyse, hatta daha da güçlenmesine hizmet ettiyse, bunda ileri teknoloji ve yüksek katma değere dayalı üretimin büyük payı vardır. Almanya bu yolda ilerlemenin meyvelerini toplamaktadır. Türkiye de öyle ümit ve tahmin ediyoruz ki bu noktalara doğru hızla yükselecektir” dedi.

“10. KALKINMA PLANI’NDA, ÜRETİM İYİCE BELİRGİNLEŞİYOR”

Davutoğlu tarafından açıklanan 10. Kalkınma Planı’na da değinen Ünsal Ban, “Başbakan Davutoğlu’nun 10. Kalkınma Planı’nda belirlenen 25 dönüşüm programından 9’una ilişkin eylem plânını açıklamasıyla üretim iyice belirginleşmiştir. Siyasal güven ve ekonomik istikrar, insan odaklı kalkınma, Ar-Ge faaliyetleri, ekonomide sektörler arasında bütünleşme ve küresel ekonomiyle entegrasyon. Bu 5 ana prensip yapısal dönüşümün bel kemiğini oluşturuyor” dedi.

“HEP BİRLİKTE ÜRETECEĞİZ”

DESAV Başkanı Ban, “Hükümetin faaliyetleri elbette çok önemli. Ekonomik göstergelerdeki iyileşmeler, ülkemizde son 12 yılda nereden nereye gelindiğini özetlemeye yetmektedir. Bununla birlikte, meselenin sadece siyasi iradeyi ilgilendirmediğini de belirtmek durumundayız. Sanayici ’Ben montaj yapar, paramı kazanırım’ demekten vaz geçecek, mühendis, ’kopyala, pazarla’ usulünü bırakacak. Hep birlikte büyük düşünecek, risk alacağız ve inşallah hep birlikte başaracağız” diyerek sözlerini tamamladı.