Geçtiğimiz aylarda Başkent Amsterdam bölgesindeki Karaman kökenli işadamları Meram Restoran’da biraraya gelerek fikir teatisinde bulunmuşlardı. Bu kez de Utrecht bölgesinde ticaret yapan Karaman kökenli girişimciler Adnes şirketinde bir araya geldiler.

HOKAF Utrecht Bölge Temsilci Adem Güneş öncülüğünde gerçekleşen toplantıya Hollanda Karamanlılar Federasyonu (HOKAF) adına Başkan Mustafa Duyar, İşadamları Komisyonu Başkanı Nebi Sancar, Teşkilatlanma Başkanı İlhami Gülmüş, Medya/Tanıtım Temsilcisi Mehmet Ali Topcu, Amsterdam Bölge Temsilcisi Ahmet Can ile Muhasip Muzaffer Çetin katıldı.
Utrecht ve bölgesinde halen aktif ticaret yapan Karaman kökenli girişimcilerin hazır bulunduğu toplantıda, Hollanda ve Türkiye’de yatırım olanakları kısa olarak ele alındı.
İşadamları Komisyonu Başkanı Nebi Sancar ve  Amsterdam Bölge Temsilcisi Ahmet Can tarafından slayt eşliğinde HOKAF hakkında bilgiler verdildi.
HOKAF Başkanı Mustafa Duyar, “Hollanda’nın birçok bölgesinde girişimci hemşerilerimiz var. Bu hemşeri girişimcilerimize ulaşmak için bölgesel toplantılar yapıyoruz. Geçtiğimiz aylarda Amsterdam’daki hemşeri girişimcilerimizle bir araya gelmiştik. Bugün ise Utrecht ve bölgesinden siz değerli iş adamlarımızla bir araya gelerek, sizlerin görüş ve düşüncelerinizi almak için toplandık. HOKAF olarak sizlerin yanında yer almak istiyoruz. Bunun için de sizlerin desteğine ihtiyacımız var. Maksadımız sizleri dinlemek ve sizleri tanımaktır. Hollanda’da farklı sektörlerde, köklü şirket sahibi hemşerilerimizin olduğunu duyuyoruz. Bu hemşeri girişimcilerize ulaşıp, HOKAF’a kazandırmak, üye yapmak istiyoruz. Önümüzdeki aylarda başka kentlerde buluşma toplantılarına devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
HOKAF İşadamları Komisyonu Başkanı Nebi Sancar, “Amacımız, “Karamanlı iş adamlarımızı hemşerilerimize tanıtmak, iş dünyasındaki bilgi ve tecrübelerimizi paylaşmak. Aynı zamanda yurt içi ve yurt dışında iş bağlantıları alanında hizmetler sunmanın yanında buradaki iş verenlerimizin sorunlarını çözme konusunda çalışmalar yapmak hedeflerimizin arasındadır. HOKAF’ın güçlü olması için her türlü desteği sizlerden bekliyoruz ve yanımızda olmanızı istiyoruz. ” dedi.
Adnes şirketinin sahibi Adem Güneş ise böylesi anlamlı ve verimli bir toplantıya ev sahipliği yapmaktan büyük onur ve mutluluk duyduğunu belirtti.
Toplantı sonunda Karaman Yollarbaşı’na has ‘Şebit Ekmek Üzeri Bulgur Pilavı ve Kavurma’ ikram edildi.
Girişimciler, toplantıya ev sahipliği yapan Adnes şirketi yetkililerine teşekkür ettiler.

Haber:
Mehmet Ali Topcu