Sarıgöllü üzüm üreticisi Musa Topdemir, Aralık ayının ortalarında olunmasına rağmen üzüm bağında beklettiği Sultaniye üzümlerini, gözü gibi koruyor.

Üzüm üreticisi Musa Topdemir, üzümlerini sezon başından bu yana yaş üzüm fiyatlarının artış yapmadığını belirterek, bağlarındaki üzümlerini kış aylarına beklettiğini söyledi. Topdemir, "300 ton yaş üzümün doğa ile mücadele ederek bekletmeye çalışıyorum. Üzümler dalında taze olarak bekliyor. En büyük korkum don ve kırağı olayları bunu da geceleri bağların etraflarında lastik ve saman yakarak, damlama suyunu açarak üzümlerimi korumaktayım. Zaten bağlarımızın üzerleri temmuz ayından bu yana örtü altında alınmıştı. Tek sıkıntı don ve kırağı olmaktadır" dedi.

"RİSKİ GÖZE ALDIM"

Sarıgöllü üzüm üreticisi Musa Topdemir (41), riski göze alarak 300 ton üzümünü bağında beklettiğini belirterek, "Üzümlerin beklenen fiyatları bulmayınca, bekletmeye karar verdim. Aralık ayının ortalarında olmamıza rağmen bağlarımda taze üzüm beklettim. En büyük sıkıntımız don ve kırağı bunu da meteoroloji takip ederek don ve kırağı olacağı zamanlar bağların dört bir yanında lastik ve saman yakarak duman vermekteyim. Ayrıca damlama suyunu bırakmaktayım. Eksi 1-2 derecede don ve kırağı oluyor. Bağların yaprakları sarardı ama üzümler taze olarak ilk günkü gibi dalında duruyor. Üzümlerin kilosunu 1.70 TL’den sattım kesimine de başlandı. Kesimleri 2015 yılın ilk günlerine kadar sürecek" dedi.