Avrupada yaşayan Karamanlılar Avrupa’daki Demir Halkbank şubelerinden başvuru yapabilecekler.

Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, Piri Reis Vadisinden konut sahibi olmak isteyen vatandaşların yeni uygulamaya konulan KDV artışından etkilenmeyeceklerini bildirdi.

Yazılı bir açıklama yapan başkan Uğurlu, Piri Reis Vadisi projesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. 2013 yılının başında uygulanmaya konulan konutlarda KDV artışından kesinlikle Piri Reis Vadisinden konut almak için başvuran vatandaşların etkilenmeyeceğini ifade eden Başkan Uğurlu, şunları kaydetti:

''Proje ile ilgili hiç bir sıkıntı yok. Her şey planlandığı gibi devam ediyor. Piri reis Vadisi projesi bir kentsel dönüşüm projesi. Bunun için buradan konut alan vatandaşlarımız KDV artışından etkilenmeyecek. Yine eskiden olduğu gibi net kullanım alanı 150 metre kareyi geçmeyen konutlarda KDV oranı yüzde 1 olacak. Bunun yanında önemli bir müjde vermek istiyorum. Toki, Piri Reis Vadisi Projesini örnek proje olarak görüyor. Bu projenin benzerleri tüm ülkemizde uygulanacak. Projenin 450 konutluk ilk etabının ihalesi için talimat verildi. Şubat ayının ortalarında ihaleye çıkılacak. Yani bir sürpriz yok. Süreç bizim tahminlerimizden daha hızlı ilerliyor.''

Geçen hafta içerisinde bazı çalışmalar için Avrupa'da bulunduğunu ve Karamanlıların yoğun olarak yaşadığı Avrupa şehirlerinde temaslarda bulunduğunu sözlerine ekleyen Uğurlu, ''Gezide yanımda Halk Bankası Genel Müdürlüğünden üst düzey 2 tane yetkilide vardı. Bu arkadaşlarımız Avrupa’da yoğun şekilde şubeleri bulunan Demir Halkbank ile görüşmelerde bulunup bir protokol imzaladılar. Avrupa’da yaşayan hemşehrilerimiz Demir Halkbank şubelerinde kendi adlarına hesap açtırdıklarında Piri Reis Vadisi Projesinden konut alabilmek için başvuru yapabilecekler. Yani başvuru işlemleri için Karaman'a gelmelerine gerek kalmayacak'' diyerek açıklamasını bitirdi.