Vakıfların paylaşım kültürünü ve kamunun gücünü birleştirerek katılım bankacılığına yeni bir soluk getiren Vakıf Katılım, Karaman şubesini hizmete açtı. Açtığı şubelerle coğrafi olarak Türkiye'nin önemli bir kısmına erişen Vakıf Katılım, şubeleşme programıyla bireysel müşterilerin ve KOBİ'lerin her türlü finansal ihtiyaçlarını karşılamayı ve birikimlerini değerlendirirken onlara destek olmayı hedefliyor.

Karaman Valisi Fahri Meral, Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş, Vakıf Katılım Genel Müdür Yardımcısı Betül Vural Yılmaz, Karaman Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar, Karaman Müftüsü Muhammet Lütfi Ketenci, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gökhan Alkan, Karaman Şube Müdürü Soner Altınışık ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleştirilen açılış törenine müşteriler de ilgi gösterdi.

"KAYNAKLARIMIZI KOBİ'LERE YÖNLENDİRMEK İSTİYORUZ"

Açılış töreninde konuşan Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş, hedeflerinin yılsonuna kadar şube sayısını 90'ın üzerine çıkarmak olduğunu belirterek, "Vakıf Katılım olarak katılım bankacılığına yeni bir soluk kazandırdık. Halkımızın yoğun ilgisi de bunu gösteriyor. Çalışmalarımıza ve hizmetlerimize hız kesmeden devam ediyoruz. Kısa bir sürede ülke coğrafyasının büyük bir kısmına erişir hale geldik. Bu kapsamda Karaman şubemizin açılışıyla sadece ülke ekonomisine değil bölge ekonomisine destek olma vizyonumuzu sürdüreceğiz" dedi.

Hedefleri kapsamında şubeleşme çalışmalarına hızla devam ettiklerini kaydederek, "Bankaların şube kapattıktan ya da şube yatırımlarını ertelediklerine üzülerek şahit olduğumuz bir dönemde, yeni açtığımız şubelerle ülke coğrafyasının büyük bir kısmına erişir hale geldik" diyen Göktaş, yaklaşık 1200 çalışan sayısına ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

Katılım bankacılığı sektörünün en genç üyesi olduklarını hatırlatan ve hızlı bir büyüme süreci geçirdiklerini ifade eden Göktaş, 2,5 yılda aktif büyüklüklerinin yaklaşık 18 milyar liraya ulaştığını, sektördeki paylarının yüzde 10 olduğunu söyledi. Şube açtıkları bölgelerde halkın yoğun ilgisiyle karşılaştıklarını ve bunun kendilerini çok mutlu ettiğini anlatan Göktaş, kaynaklarını bulundukları illerde özellikle KOBİ'lere yönlendirmek istediklerini dile getirdi.

EKONOMİYE 19.1 MİLYAR TL DESTEK

Vakıf Katılım olarak 2018 yılını oldukça iyi geçirdiklerini ve hemen hemen bütün hedeflerini tutturduklarını söyleyen Göktaş şöyle devam etti: "Vakıf Katılım, dünya genelindeki olumsuz konjonktüre rağmen aktif büyüklükte 2017 yılsonuna göre yüzde 41'lik bir büyüme sergiledi ve 2018 yılı üçüncü çeyreğinde yaklaşık 18,6 milyar TL'lik aktif büyüklüğe ulaştı. Geride bıraktığımız dönemde milli ekonomimize destek vermek amacıyla öz kaynaklarımızı da devreye sokarak topladığımızdan fazla fonu reel sektöre destek olarak sunduk, sunmayı da sürdüreceğiz. 2018 üçüncü çeyreğinde kullandırdığımız fonlarımız (nakdi + finansal kiralama + gayri nakdi) yaklaşık 19,1 milyar TL, topladığımız fonlar da yaklaşık 12,8 milyar TL oldu."

2018 yılı büyüme stratejisi ve müşterilerine yakın olma ilkeleri doğrultusunda şubeleşme çalışmalarına devam edeceklerini belirten Göktaş, yaptıkları çalışmalarla yılsonunda Vakıf Katılım'ın sektör pazar payını yüzde 10'un üzerinde tutmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Göktaş sözlerine şöyle devam etti: "Bu hedefi gerçekleştirmek için reel sektörle aktif bir iş birliği içinde olarak; kar-zarar ortaklıkları, proje finansmanları ve sermaye piyasası ürünleri ile katılım bankacılığının gelişmesi için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çalışmalarımıza devam edeceğiz."

Göktaş Vakıf Katılım'ın 2023 yılında sektör liderliğine ulaşmayı hedeflediğini de sözlerine ekledi.

VAKIF KATILIM İÇ ANADOLU'DA BÜYÜYOR

Medreseleri, türbeleri, hanları, hamamları ile Karaman'ın eşsiz bir kültürel mirasa sahip olduğunu hatırlatan Göktaş bu şehirde olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Karaman'a hizmet vermeye geldiklerini ifade eden Göktaş, "İç Anadolu'nun bu güzel şehrine çalışmalarımızla değer katarken Karaman’da bize değer katacak" diye konuştu.