Vodafone Türkiye, Güney Afrika ülkesi Lesoto’daki AIDS hastası 41 bin çocuk ve gencin tedavisine destek olmak amacıyla Vodafone Grubu’nun 39. Amsterdam Maratonu kapsamında düzenlediği Büyük Vodafone Maratonu’na katıldı. 17 Vodafone ülkesinden 100 Vodafone çalışanının katıldığı etkinlikte Türkiye’den de 3 kişi koştu.

Vodafone Türkiye, 2008 yılından bu yana engelli bireylerin sanat aracılığıyla aktif ve üretken olmalarını destekleyen Düşler Akademisi yararına koşmaya hazırlandığı Vodafone 36. İstanbul Maratonu öncesi Amsterdam’da ’antrenman’ yaptı. Tüm dünyada futboldan atletizme her alanda sporu ve sporcuyu destekleyen ve katıldığı spor etkinliklerini birer hayır işine dönüştüren Vodafone Grubu’nun Vodafone Vakfı aracılığıyla düzenlediği Büyük Vodafone Maratonu’na katılan şirket, Lesotolu AIDS hastası çocuk ve gençler için bağış topladı. 19 Ekim’de düzenlenen 39. Amsterdam Maratonu kapsamında gerçekleştirilen Büyük Vodafone Maratonu’na 17 Vodafone ülkesinden 100 Vodafone çalışanı katıldı. Vodafone Türkiye’den de Damla Günkut, Özkan Eryeğit ve Eren Özdüzen’in katıldığı etkinlikte, dünyada AIDS hastalığının en çok görüldüğü ülkelerden Lesoto’daki 16 yaş altı 41.000 çocuk ve gencin AIDS tedavi masraflarını karşılamak amacıyla oluşturulan Moyo Lesotho girişimi için bağış toplandı.

Güney Afrika’da bulunan ve dünyanın en fakir ülkeleri arasında yer alan Lesoto, aynı zamanda dünyada AIDS hastalığına en sık (yüzde 23,6) rastlanılan üçüncü ülke konumunda bulunuyor. Vodafone Vakfı, “İyilik İçin Mobil Teknoloji” vizyonu doğrultusunda, Moyo Lesotho adlı yeni girişimi kapsamında, Lesoto’da yaşayan 16 yaş altı 41 bin AIDS hastası çocuk ve gencin tedavisi için bağış topluyor. Bir milyon dolarlık kısmı Vodafone çalışanları tarafından olmak üzere toplam 8 milyon dolarlık bağış toplanması planlanan Moyo Lesotho projesiyle, binlerce çocuk ve gencin 2020’ye kadar AIDS tedavisi görmesi hedefleniyor. Vodafone Grubu’nun geliştirdiği mobil bankacılık sistemi M-Pesa ile yapılacak bağışlar, Lesotolu AIDS hastası çocuk ve gençlerin ulaşım, test ve tedavi masraflarının karşılanmasında kullanılacak.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk, “Vodafone Türkiye olarak, daha iyi bir gelecek için Türkiye’nin dijital dönüşümüne öncülük ederken, çifte sorumluluk anlayışımızla, Vodafone Grubu’nun sosyal sorumluluk girişimlerini de destekliyoruz. Grubumuz, Vodafone Vakfı’nın yeni girişimi Moyo Lesotho kapsamında, dünyanın en fakir ülkelerinden Lesoto’da yaşayan 41 bin AIDS hastası çocuk ve gencin tedavisi için bağış topluyor. Bu amaçla 39. Amsterdam Maratonu kapsamında Büyük Vodafone Maratonu adı verilen bir etkinlik düzenlendi. 17 Vodafone ülkesinden 100 Vodafone çalışanının katıldığı bu etkinliğe Türkiye’den de 3 çalışanımız katıldı. Büyük Vodafone Maratonu, Kasım ayında İstanbul’da yapacağımız ve engelli bireylere destek olmak amacıyla kurulan Düşler Akademisi yararına koşacağımız, Türkiye Vodafone Vakfı’nın da maraton süresince toplanacak bağış tutarında bağış yaparak akademiye destek vereceği Vodafone 36. İstanbul Maratonu için de önemli bir hazırlık ve deneyim oldu. Bugün artık maraton koşucuları, severek yaptıkları bu sporu gönüllülük anlayışıyla birleştirerek hayır işine dönüştürüyor. Biz de sosyal sorumluluk anlayışımız gereği, hem spora ve sporcuya, hem de toplumdaki ihtiyaç sahibi insanlara her fırsatta yardım eli uzatmayı ilke ediniyoruz. Bu yıl ‘#birsebebivar’ sloganıyla koşacağımız Vodafone 36. İstanbul Maratonu’na koşmayı ve bağış yapmayı seven herkesi bekliyoruz” dedi.

1979’dan bugüne kesintisiz olarak her yıl düzenlenen ve kıtalararası koşulan ilk yarış olma özelliğine sahip olan Vodafone İstanbul Maratonu, maraton (42,195 km), 15 kilometre koşusu, 10 kilometre koşusu ve halk yürüyüşü olmak üzere dört ana kategoride koşulacak. Vodafone 36. İstanbul Maratonu’nun koşu etkinlikleri 16 Kasım Pazar günü tamamlanacak. 2012 yılında Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAFF) tarafından “Altın Kategori” unvanına layık görülen maratona bu yıl 25 bini aşkın sporcunun katılması bekleniyor.