Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), Bursa Tİcaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve MÜSİAD Bursa Şubesi işbirliğinde gerçekleştirilen programda kapsamında Bursa’ya gelen 80 iş adamı, Bursalı firmalarla buluştu.

BEBKA, BTSO ve MUSİAD Bursa Şubesi tarafından düzenlenen 15. MÜSİAD Uluslararası Fuarı kapsamında gıda, tarım, inşaat, medikal, makine, metal, enerji, otomotiv, sağlık, hizmet ve finans sektörlerinde faaliyet gösteren firmalar BTSO’da bir araya geldi. MÜSİAD’ın iki yılda bir gerçekleştirdiği fuar çerçevesinde Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Cezayir, Bosna Hersek, Kazakistan, Bahreyn, Lübnan ve Tunus’tan 80’e yakın firma temsilcisi Bursalı firmalarla buluştu. İkili iş görüşmeleri öncesinde açıklamalarda bulunan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, Türkiye’nin istikrarlı bir dönemde büyümeye devam ettiğini belirterek, yabancı ülkelerle olan işbirliğini her geçen gün artırdığını anlattı. Duran, 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmeyi hedefleyen Türkiye’nin lokomotif gücü olduğunu anlattı. Duran, “35 bin üyemizle Türkiye’nin en büyük ticaret ve sanayi odası konumunda bulunmaktayız. Kentimizi 2023 hedeflerine taşıyacak çok önemli projeleri hayata geçiriyoruz. Firmalarımızın ticaret hacmini artırmaya yönelik ikili iş görüşmelerini önemsiyoruz. BTSO, BEBKA, ve MÜSİAD Bursa Şubesi tarafından organize edilen iş görüşmelerinin kent ekonomisine büyük katkılar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

"7 BİN 500 YABANCI İŞ ADAMI TÜRKİYE’DE"

MÜSİAD Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çepni ise, 15. MÜSİAD Uluslararası Fuarı kapsamında Bursa’ya gelen işadamlarının iyi sonuçlarla Bursa’dan ayrılacağını söyledi. Bursa ziyareti çerçevesinde Bursalı işadamları ile yabancı işadamları arasındaki ikili iş görüşmesinin Bursa için önemli olduğunu dile getiren Çepni, “123 ülkeden 7 bin 500 işadamı Türkiye’ye geldi. Bu çok güzel bir rakam. Salı günü başlayan bu görüşme trafiği hala devam etmektedir. Onun ikinci ayağı olan ikili iş görüşmeleri ise Bursa’ya gelen 80 iş adamıyla gerçekleşiyor. Bursa için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Bu tarz odaklı çalışmaların bölge ekonomisine katkı sağlayacağını ifade eden Bursa BEBKA Genel Sekreteri Tamer Değirmenci ise, "Yabancı iş adamlarının Bursa’da ne gibi iş yapabilirler onun görüşmesi içerisindeler. Eminin ki bu görüşmeler Bursa’nın ekonomisine değer katacaktır. Böyle bir organizasyonun içerisinde olkatan dolayı da çok mutluyuz. Önümüzdeki böyle çalışmaların hepsinde yer almayı düşünüyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından yabancı işadamları ile Bursalı firma temsilcileri ikili iş görüşmelerinde bir araya gelerek, birlikte çalışma imkanlarını masaya yatırırken, Suudi Arabistan’dan gelen yabancı işadamı Abdürrahim Reddadi Türkiye’nin iş güvenirliğine çok memnun kaldığını ve 2 yıldır iş yaptığını söyledi. Bursa için ise çok güzel izlenimlerde bulunduğunu ifade eden Reddadi, En kısa sürede Bursa içinde çalışmalarda bulunacaklarını sözlerine ekledi.