Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, ülke ekonomisinin gelişmesi için verdikleri mücadelenin yeni yılda artarak devam edeceğini söyledi.

Bartık, yaptığı açıklamada, yeni yılda herkesin üzerine düşenden daha fazlasını yapacağına inandığını belirtti. Türkiye’nin ekonomik istikrarına katkı sağlamaya devam edeceklerine dikkati çeken Bartık, şöyle devam etti:

"Yeni yılın geçen seneden daha iyi geçeceğini ümit ediyorum. Tabi geçen yıllarda olduğu gibi bu yılda da bazı sorunlarımız olacak. Cari açık sorunu, dış finansman ihtiyacı, yüksek enflasyon ve işsizlik, istikrarsız kur, çevre ve bölge ülkelerdeki belirsizlik ortamını üzerinde durulması gereken riskler arasında bulunuyor" dedi.

Geçen sene mahalli ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yapıldığını anımsatan Bartık, bu sene de genel seçimlerin yapılacağını ifade etti. 2015’de milletvekili seçimi yapılacağını belirten Bartık, bu süreçte istikrarın bozulmamasını ve ekonomi yönetimince mali disiplinden taviz verilmemesi gerektiğini ifade etti.

Seçimler nedeniyle ekonominin ikinci plana itilmemesi gerektiğine vurgu yapan GTO Başkanı Bartık, şunları kaydetti:

“İş dünyası yeni yıl yapılanmasını riskleri de göz önüne alarak yapmalı. Yine yeni yılda ekonomi gündemin ilk sırasında olmalı. Ekonomik kalkınma için topyekun mücadelenin yeni yılda da devam edeceğine inanıyorum. 2015’in ülkemiz ve şehrimiz için güzelliklere vesile olmasını diliyorum.”