10 Haziran 2014 Salı günü Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen konferansa; Vali Murat Koca, Vali Yardımcısı Vekili Mehmet Uslu, daire müdürleri ve yatırımcılar katıldı. 
Konferans Avrupa Birliği Bakanlığı Sektörel Politikalar Başkanlığı AB İşleri Uzman Yardımcısı Özge Cevher'in, Avrupa Birliği Enerji Mevzuatı hakkında bilgi vermesiyle başladı. 

Daha sonra Türkiye'nin enerji politikasında yenilenebilir enerjinin yeri, Türkiye'de güneş enerjisi ve Yenilenebilir Enerji Destekleme Merkezi (YEKDEM)  konuları hakkında, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü Yenilenebilir Enerji Kaynakları Dairesi Başkanı Sebahattin Öz bir konuşma gerçekleştirdi. 

Sebahattin Öz yaptığı konuşmasında Karaman'da güneş enerji potansiyeli ile yenilenebilir enerji potansiyeli hakkında da katılımcılara bilgi verdi. 

Konferans, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankasının Türkiye Sürdürebilir Enerji Finansmanı (TurSEFF) Mustafa Salman'ın, güneş enerjisini destekleyici mali tedbirler, proje ve yatırımların finansmanı hakkında yaptığı bilgilendirme konuşmasının ardından gerçekleştirilen soru cevap kısmıyla sona erdi.