Bütçesini 11 milyon 500 bin TL’ye yükselten Yalova Yeşil Körfez Su Birliği bunu personeline zam olarak yansıttı. Birlikte çalışan sözleşmeli personelin yevmiye ücretlerine yüzde 30’luk artış yapıldı

Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (Tes-İş) Bursa Şubesi Başkanı Besim Mestan, arıtma tesisindeki törende yaptığı konuşmada, "Sendika tarihimizde bir ilki yaşadık. Toplu iş sözleşmelerine ilaveten ek protokoller istisnai hadiselerdir. Biz Yeşil Körfez Su Birliği başkanının göstermiş olduğu bu jeste çok teşekkür ederiz" dedi.

Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı Ömer Nergiz ise, "Bizim toplu iş sözleşmemiz mayıs ayında yapılacak. Ancak bir müddettir personelimizin hak ettiği ücretleri alamadığını görüyoruz. Bunu düzeltmek için ara bir protokolle sözleşmeli işçilerimizin yevmiye ücretlerine yüzde 30 zam yapmak istedik. Bu zamla birlikte işçilerimizin yevmiyeleri de ilimizin plakası olan 77 TL 77 kuruşa çıkmış oldu. Mayıs ayında yapılacak sözleşme ile personelimize bir zam daha yapacağız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından işçileri yakından ilgilendiren yüzde 30’luk zammı içeren protokole Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı Ömer Nergiz ve Tes-İş Bursa Şube Başkanı Besim Mestan imzaladı.