Akaryakıt fiyatlarının düşmesinin ardından gözler şehirlerarası otobüs bileti fiyatlarına çevrildi. Vatandaşlar bilet fiyatlarını yüksk bulduklarını söylerken, firma yetkilileriyse kış aylarında yolcu sayısının az olmasından ve müşterilerin pazarlık yapmasından dert yandı.

Benzinde 13, motorinde ise 15 kuruş indirim yapılmasıyla vatandaşların şehirlerarası otobüs bileti fiyatlarında düşüş beklentisi arttı. Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde bilet fiyatlarını yüksek bulan vatandaşlar, “Akaryakıt fiyatlarında yapılan indirim bilet fiyatlarına da yansımalı. Bilet fiyatları çok yüksek. Neredeyse uçak biletleriyle aynı. İstanbul-Bursa otobüs bileti 32, İzmir-Bursa 42, Soma-Bursa 40, Kütahya-Bursa 23 lira. Bilet fiyatlarının düşmesini umut ediyoruz” dedi.

“BİLET FİYATLARI DAHA DA DÜŞECEK”

Otobüs firması yetkilisi Turhan Tok bilet fiyatlarının düşük olduğunu belirterek, “Bursa-Ankara bileti 20, Bursa-Adana bileti de 50 liradan satılıyor. Mazotun fiyatı yükselse de düşse de bu rakamlardan satıyoruz. Değişen hiçbir şey yok. Otobüs bileti fiyatları daha da düşecek. Yılbaşından sonra 50 liraya sattığımız bilet 30 liraya kadar düşer. Zaten biz bir şey kazanmıyoruz” dedi.

“EŞİTLİK SAĞLANIRSA DAHA UCUZA YOLCU TAŞIRIZ”

Otobüs firması yetkilisi Nafiz Akiyaz ise terminallerde kış aylarında yolcu olmadığını, bu yüzden bilet satamadıklarını dile getirerek, “Gelen yolcular bilet alırken bizimle pazarlık ediyor. Bilet satarken çok zorlanıyoruz. Türkiye’de eşitlik sağlanırsa daha ucuza yolcu taşırız. 50 liralık bileti 35-40 liraya satmak zorunda kalıyoruz" .diye konuştu.